lauantai 20. joulukuuta 2014

La 20.12. – Pahoinvointia hesseleistä

Tänään 10km, 51min

Ap: kevyt 10.2km, 50:34, 4:58/km.

Aamulla ajoin Iinan kouluun ja itse lähdin joulujuhlan ajaksi halliin. Kyllä irtosi taas pari kirosanaa, kun hesselit olivat vallanneet radan! Eihän sitä enää muistanut viime vuodelta, että nykyisin hesseliaamu ei ole pelkästään sunnuntaina vaan myös lauantaina. Jäin siis kiltisti odottamaan vuoron päättymistä. Kun siinä radan vieressä katselin pyöräilijöitä, niin iski pahoinvointi oikein kunnolla. Minulla ei pää kestä minkäänlaista pyörimistä ja näemmä ihan yhtä pahalta tuntuu katsoa ohi viuhtovia ympyrää ajavia hesseleitä (vaikka itse olin paikallani). Luulin jo että en pysty juoksemaan, mutta nopeastihan tuosta palautui pyörimisen loputtua.

Hesseleiden jälkeen areena vapautettiin urheilukäyttöön. Tällä kertaa urheilukäyttö tarkoitti sitä, että minä sain juoksuradan, frisbee-tyttö heitteli keskinurmella ja kolme nistiä raineroi seinän vierustalla. Se oli suurta urheilujuhlaa! No, alkoihan sinne jonkin ajan kuluttua valua tasaisesti lisää porukkaa ja potkupalloilijat melko pian häätivät frisbee-tytön harjoittelemaan puttausta kentän reunalle.

Minä hölkkäsin aika tarkkaan saman kiihtyvän kympin kuin eilen, eli taas onnistui sokkokymppi (joskin vähän eilistä turvallisemmin marginaalein). Korkkasin samalla eilen postissa tulleet uudet Hoka One Cliftonit (kuvassa vasemmalla tuo sininen pari). On kyllä aivan huippukenkä! Tästä tulee suosikkini jo yhden kokeilun perusteella. Kaikki Hoka Onet ovat kevyitä, mutta tämä on ihan järjettömän kevyt. Ja silti sama supervaimennus. Vaikka ultrakisat eivät vielä ole ajankohtaisia, niin kisakenkä on jo löytynyt;-)


Ip: crosstrainer 45min.

Kevyt poljenta.

Huomenna järvenkierto Porschelta 8:27 ja Puljulta 9:00. Tekisi mieli kokeilla tuota toista uutta Hoka One –paria. Se on malli ”Bondi”, eli sama kuin minulla on jo aiemminkin ollut, mutta uudempi vuosimalli. Taitaa kuitenkin tulla nastakeli.

Ultrakisoista puhuen: Tänään starttaa (tai on juuri jo startannut) Espoossa ”Sysikallio100 – Vuoden pimein ultra”. Kun viime vuonna tästä kuulin ja katsoin esittelyvideon, niin en voinut uskoa, että joku oikeasti tuolla 100km etenee. Mutta nytkin siellä on iso joukko yrittäjiä ja kyllä osa pääsee 100km maaliin (mutta vain hyvin pieni osa). Ja nyt yksi sankari aikoo ihan tosissaan suorittaa 100 mailia! Onnistumisen mahdollisuus on kai aika olematon, mutta jo pelkkä yritys on ylimaallinen sankariteko. Vaikka näiden kisojen keskinäinen rankkaus on ihan hömppä-hömppää, niin rankkaan tämän silti ylivoimaisesti maailman kovimmaksi 100km tai 100M kisaksi;-) Syvä kumarrus kaikille kisan selvittäville!

Ei kommentteja: