keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Ke 31.12. – Jääratajuoksu shortsikelissä

Tänään 17km, 1h 31min

Ap: crosstrainer 50min.

Ip: kevyt 17.3km, 1:31:15, 5:17/km.

Sääksjärven-Vuoreksen kierros totaalisessa pääkallokelissä. Noin 90% reitistä oli vesikerroksen peittämää kirkasta jäätä. Todella hienosti Icebug toimii tuollaisella jäällä, mutta eiköhän huomenna silti jotain erikoista tunnu jaloissa. Juoksun alku oli vaikeaa, kun kolotuksia ja väsymystä tuntui eri puolilla jaloissa. Loppua kohti meno vähän normalisoitui. Lämpöä oli lenkillä noin 5 astetta, eli shortsikeli. Näin ainakin totesi päivällä Tomi F, joka uhosi juoksevansa Kylmäkosken uudenvuodenjuoksun shortseissa. Akaan Seudun kuvista voi varmaan huomenna tarkistaa miten kävi;-)

Vuosi 2014 on nyt ohi ja juoksumääräksi tuli minulle vaatimaton 3526 km, joka on selvästi pienin numero aktiivisen juoksuharrastukseni aikana vuodesta 2007 laskien. Ennen en ole ollut lähelläkään jäädä alle 4000km:n. Ja lisäksi vielä vuoden kilsojen keskivauhti 5:24/km [edit: keskivauhti korjattu oikein vieläkin huonommaksi] on huonoin koko juoksuharrastukseni aikana. Vintsaa kovempaa meni 28% kilsoista, eli 72% oli vintsaa hitaampaa :-(
Pitkän matikan suorittaneet voivat huomata, että kilsoja tuli siis keskimäärin alle 10 päivässä. Toivottavasti se on sitten M65-sarjassa, kun seuraavan kerran jään alle 10km päiväkeskarin.

Vaikka juoksumäärä jäi pieneksi, niin huomasin häkellyttävän tasaisuuden kokonaistreenimäärissä viime vuosina! Kuluneen vuoden 2014 treenimäärä tunteina oli 519h (siis korvaavat treenit mukana, kuten esim. crosstrainer). Vuonna 2013 vastaava luku oli 522h ja 2012 se oli 521h. Mitään suunnitelmallisuutta tuossa ei ole takana, vaan ihan vahingossa ovat luvut osuneet noin lähelle toisiaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnäkin Hyvää Uutta Vuotta!

Toiseksi kiitos blogin pidosta ja onnistunutta harjoittelujaksoa ensi kaudella.

Kolmanneksi, eihän vintsoja edes lasketa harjoitteluksi (hymiö, hymiö ...)

JariL

pjh kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta sinullekin Jari! Aina tässä vuoden alussa on minullakin haaveissa saada onnistunut juoksujakso alle ja päästä haastamaan sinutkin, kun kerran samassa sarjassa ollaan. Ehkä tänä vuonna;-)

Tapin kanssa muuten eilen sovittiin, että maaliskuun jälkeen ei vintsaa mennä järvenkierrolla enää, vaan aina alle. Uho oli kova! Alkuvuodesta talvikelillä ei meidän porukalla kyllä alle vintsan päästä järveä ympäri millään, mutta sitten maaliskuussa...

Anonyymi kirjoitti...

Noloa tunnustaa mutta pitkissä trikoissa mentiin Kylmäkosken jäätiköllä kesäisissä lämpötiloissa. Vaatimattomasta vauhdistani huolimatta mukava tapahtuma. Saatan mennä toistekin. Kotiinviemisenä puukelkka!

Tomi F.