sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Su 7.2. - Järvenkierto + viikko 5

Tänään 26km, 2h 22min

Ap: jalkateräjumppa 40min + pitkä 26.5km, 2:22:30, 5:23/km

Aamulla oli jo klo 5 varsin hyvä vire ja tein jalkateräjumpan ennen järviselle lähtöä. Uusi kello kertoi auringon nousevan klo 6.42, joten valoisassa saa nykyisin lähteä aamulenkeillekin. Saman havainnon pystyi kyllä tekemään katsomalla ikkunasta ulos, mutta aina se on hyvä silti kellosta varmistaa.

Järvenkierrolla meitä oli kuuden hengen porukka jäätikköä uhmaamassa (gallardo, harpatti, Janne, Jari, Veterano, minä). Lämpötila oli selvästi plussalla ja ensi sunnuntaina voisi jopa olla kokonaan sula alusta. Minulla oli tänään hyvä päivä ja juoksu sujui oikein kevyesti. Lupaavaa.

Ip: lepo.


Viikko 5 (1.-7.2.2016)

Juoksua 93km (keskari 194).
Liikuntaa yhteensä 12h 20min.

Ihan hyvä viikko vaikka parin juoksuttoman päivän takia kilsat jäivät vaatimattomiksi. Sellaista perusjuoksua ilman kovempaa rehkimistä. Fiilis oli parempi kuin parilla edellisellä viikolla.

Yksi kympin reippaampi veto sentään mahtui perusjuoksun joukkoon sellaisella 235-vauhdilla. Peruslenkeissä toki vauhti muuten jäi alle 200:n. Onneksi halli taas tulevalla viikolla aukeaa ja pääsee sinne pitämään tuntumaa yllä myös päälle 250:n vauhdeissa ja vedoissa pitää kyllä mennä jo sinne 300:n tuntumaan.

Jos yllä esitetyt vauhdit tuntuvat aluksi vaikeatajuisilta, niin se johtuu siitä, että Vintsaajissa uusin villitys on ilmoittaa juoksuvauhdit ns. Janne-yksiköissä. Vintsahan tietenkin on 200 Jannea. Kuulimme nimittäin tänään, että Janne on perinteisesti kirjannut harkkapöytäkirjaansa juoksuvauhdit yksikköinä "metriä minuutissa". Tämä innovaatio on jaettava koko juoksevalle maailmalle. Jannehan itse vetää esim. ratakierroksen määräintervalleja lähes 400 Jannen vauhdilla ja kyllä sellaista pikamenijää kannattaa jäljitellä!

2 kommenttia:

Mika Perkiömäki kirjoitti...

Tuntuipa tutuilta nuo treenivauhdit, mutta ihmekö tuo kun juuri su-aamuna seurailin minuutin vetojen vauhteja Janneina. 270-320 kulkivat.

pjh kirjoitti...

Tuo on muuten kieltämättä aika kätevä yksikkö. Luvut ovat absoluuttisesti sopivan kokoisia eikä tarvita muuta kuin kokonaislukuja ja dynaaminen alue on riittävä. Rauhallinen kävely on 100 Jannea, kun taas ihmisen (tai ainakin Boltin) huippunopeus on yli 740 Jannea. Huippujen maratonvauhti siinä välissä on noin 340 Jannea.