sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Su 28.2. - Järvenkierto + viikko 8

Tänään 26km, 2h 26min

Ap: jalkateräjumppa 40min + pitkä 26.5km, 2:26:07, 5:32/km.

Aamulla perusjärvenkierto gallardon ja Mjevin kanssa. Keli oli loistava, kun aurinko paistoi ja pakkasta oli 1-2 astetta. Kävelytiet olivat kerrankin kunnolla auratut koko matkalta ja yhteisestä sopimuksesta juoksimme hyvin kevyttä vauhtia, joten olipa kerrassaan mukava lenkki!

Ip: lepo.

Onnittelut kaikille E24-sankareille! Tuli aamun lenkilläkin muutaman kerran mietittyä sitä armotonta menoa, joka oli areenalla samaan aikaan käynnissä. Jälleen kerran tuli osoitettua kuinka kovia ne 230-240km tulokset ovat, kun kovasta kaartista huolimatta vain 1 pääsi niukasti yli 240km ja vain 3 muuta yli 230km. Niin se vaan on, että vaikka maksimitaso olisi siellä 250-260km tuloksissa, niin se silti vaatii hienoa onnistumista päästä 230-240km. Voitonhan siis vei todellinen ultrakonkari Tero Hyppölä, jolla ainakin suoritusvarmuus tuntuu olevan kovaa luokkaa.


Viikko 8 (22.-28.2.2016)

Juoksua 85km (keskari 5:14/km).
Liikuntaa yhteensä 14h 00min.

Kevyt viikko, jossa mukana vain yksi keskinkertainen tehotreeni (keskiviikon tv 14km). Oli taas vähän vaisumpaa menoa kuin edellisellä viikolla ja Rooma painaa pahasti päälle. Laten speksissä tälle viikolle oli kirjattu vain 30km (!!) juoksua, joten nyt ekaa kertaa menin oikein kunnolla speksistä yli ja silti viikko oli mielestäni aika vaatimaton. Vähän jäi kyllä askarruttamaan, että ei se maksimaalinen lepoviikko silloin tällöin varmaan huono idea olisi. Sellaista yleisväsymystä oli loppuviikosta koko ajan kevyestä ohjelmasta huolimatta.

Olen pitänyt harjoitustuntimäärää kohtuullisena nyt viikosta toiseen, jotta saisin painon pudotettua maratontasolle. Kun vielä olen pitkään ollut lähes totaalisessa selibaatissa karkin/jäätelön/alkoholin suhteen, niin tulosta on tullut ja voin nyt julistaa olevani melkein normaalipainoinen, kun BMI=20! Vyötärön pelastusrengas on jo niin pieni, että tuskin pinnalla pysyy. Tällä viikolla nimittäin sain keskipainon alle 65kg, mikä on todella harvinaista herkkua. Viimeksi tähän kykenin 6 vuotta sitten ja silloinkin vain muutaman kuukauden ajan. Tavoitehan minulla on 63kg, mutta se on yhtä realistinen kuin muutkin juoksutavoitteeni;-) Jos pidän tämän 65kg-painon Roomaan saakka, niin se on ihan hyvä ja tarvitaan enää hyvä kunto tuloksen tekemiseksi.


Tuo hyvä kunto onkin sitten ongelma. Kisaan on 6vk aikaa, eli käytännössä 4 tehokasta treeniviikkoa. Ei kunto edelleenkään mahdollista hyviä maratontreenejä, joten tällä perustreenillä se on nyt mentävä. Katsotaan mitä Late ohjelmaan kirjoittaa ja tuunataan siitä tarvittaessa johonkin suuntaan.

Ei kommentteja: