torstai 3. maaliskuuta 2016

Ke-to 2.-3.3. - DOMS + suunnitelma

Ke -

Jalat ihan DOMS:in vallassa tiistain lihaskuntotreenistä. Niin istumaan asettuminen kuin seisomaan nouseminenkin vaativat käsien apua. Ei juoksu maita. Väänsin pari väsynyttä korvaavaa treeniä kuitenkin.

Ap: ylämäkikävely 60min.

Ip: crosstrainer 60min.

To 8km, 44min

DOMS jatkuu ihan kuten eilenkin. Pakotin itseni silti pienelle aamulenkille.
Kyllä on masentavaa huomata kuinka surkea se lihaskunto on vaikka olen ahkerasti treenejä räpistellyt. Laten speksissä on ollut 4 erilaista lihaskuntotreeniä, joita ohjelmassa on ollut jollain random-kaavalla. Vain yhdessä niistä on vähän rankempi jalkaosuus askelkyykkyineen, kun muut painottuvat melko puhtaasti keskivartaloon. Olin siihen jalkatreeniinkin jo tottunut eikä se tuntunut erityisesti missään. Mutta nyt siinä nimenomaisessa treenissä oli jostain syystä 7 viikon tauko ja tuloksena oli DOMS ihan kuin en olisi koskaan moista treeniä ennen tehnyt. Kyllä se on vaan niin totta, että treenejä ei voi tallentaa pankkiin. Saavutettuja etuja ei saa pitää, vaan aina on aloitettava alusta. SURKEAA!

Ap: kevyt 8.3km, 43:41, 5:18/km + crosstrainer 30min.

Nekalan kierto särkevin reisin. Päälle pieni crosstrainer-verkka, että saisi edes vähän lisää treeniminuutteja.

Ip: lepo.

Valmistauduin jo lähtemään Vuores-lenkille hölkkäämään 17km. Late kuitenkin ehti lähettää chatilla ukaasin, että nyt loppuviikko lepoa. Pienen debatin jälkeen alistuin Laten planiin. Loppuviikko ja vielä ensi viikon alkukin näyttää nyt naurettavan kevyeltä, mutta siinä siis palautellaan tuleviin kovempiin treeneihin. Katselin läpi koko loppuohjelman maratoniin saakka ja onhan siellä aina loppuviikosta rankempi pätkä. Määrällisesti ohjelma on kuitenkin varsin kohtuullinen. Siellä on muutama +30km-lenkki, mutta ei yhtään kiihtyvää pitkistä. Mukana on kuitenkin pitkiä vk-lenkkejä joka viikko. Ja jonkin verran vetoja. Ihan hyvältä tuo näyttää.

Päätin siis tänään tehdä loppuohjelman maratoniin saakka *täsmälleen* Laten speksin mukaan. Siis jokainen treeni metrin tai sekunnin tarkkuudella ohjelman mukaan. Kovat treenit on sitten pakko jaksaa tehdä hyvillä tehoilla.

PS. Neuvottelen vielä josko kuitenkin crosstrainerilla saisi kevyesti tehdä pari tuntia päivässä sellaista palauttavaa, jotta paino ei nousisi niin paljon. Tai sitten kävelyä matolla. Ehkä niitä ei lasketa, jos niitä ei merkitse exceliin.

Ei kommentteja: