sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Su 20.3. - Järvenkierto + viikko 11

Tänään 30km, 2h 33min

Ap: jalkateräjumppa 40min + pitkä 29.8km, 2:33:01, 5:09/km.

Järvenkierto gallardon, Jannen ja Mjevin kanssa. Veterano kävi taas moikkaamassa lyhyen aikaa; ei kuulemma kisakauden lähellä enää voi kiertää näin pitkiä lenkkejä.

Takatalvi oli tuonut taas lumen reitille, mutta muuten sää suosi sunnuntaijuoksijoita. Loppumatkasta oli takareisissä melkoinen väsy, mutta ihan hyvä normaali pitkis tuo oli. Olen saavuttanut juoksijan nirvanan, jossa hitaan verryttelyn vauhti on 5:20/km, peruslenkki on 5:10/km ja maksimaalinen vauhtilenkki on 5:00/km. Kaikki eri askellajit hölkästä pikajuoksuun mahtuvat siis kauniisti puolen minuutin sisään kilsavauhdeissa!

Gallardo yritti kalastella lisävihjeitä nörttitehtävään, mutta pysyin lujana. Siinä spekulointia kuunnellessani voin näin jälkikäteen vihjata, että ihan ratkaisun vieressä oli gallardokin jo käynyt;-) Olen itse asiassa nyt melko hämmentynyt, että siinähän se vastaus oli gallardon ja Mjevin jutuissa koko ajan läsnä, mutta ei vaan ollut jotenkin avautunut. Ehkä se sitten vaatii jonkin aivoniksautuksen vielä, mutta tuskin koodi silti kestää tiistaihin saakka…

Ip: lepo.


Viikko 11 (14.-20.3.2016)

Juoksua 110km (keskari 5:06/km).
Liikuntaa yhteensä 12h 45min.

Romahdus vk-treeneissä oli totaalinen tällä viikolla, eli juurikaan vintsaa kovempaa en saa koneesta irti. Tuskinpa tuolle asialle nyt ennen Roomaa mitään voi tehdä, joten katse pitää tähdätä taas kesään ja syksyyn. Olen kohta vuoden treenannut takareisijuoksua ja luulin, että vuodessa siihen tottuisi. Nyt arvelen, että siinä meneekin viisi vuotta. Vähän alkaa pelottaa, että tässä aika loppuu kesken ennen kuin tulosta alkaa tulla. Onneksi 55-sarjassakin todistettavasti voi juosta kovaa ja lisäksi kaikkihan tietävät, että "sixty is the new 40", joten minähän vasta lähestyn keski-ikää ja parhaat juoksuvuodet ovat vielä edessä.

Onneksi Rooma ei ollut mitenkään tärkeä tavoite ja olen tehnyt kaikenlaisia suunnitelmia. Minulla on kolme vaihtoehtoista (täysin erilaista) treenisuuntaa mielessä Rooman jälkeiselle ajalle. Katsotaan huhtikuun aikana mikä niistä tulee valittua. Perusjuoksu sujuu OK, paino on kontrollissa ja jalat täysin vammattomat, joten teoriassa lähtökohdat uuteen treenijaksoon ovat ihan hyvät.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ahaa. Arvelinkin että se ratkaisu löytyy sittenkin niistä Amerikkalaisista krookuksista! :-)

gallardo