torstai 15. syyskuuta 2011

To 15.9. - Puolimaraton läpi

Tänään 21km, 1h 42min.

Ap: lepo.

Ip: pyöräily 32km + pk/vk 21.3km, 1:42:10, 4:49/km.


Ensin kevyttä hyötypyöräilyä (tutustumista Tampereen puolimaratonin reittiin). Tutustuin samalla ajamiseen ns. ”tuubilla”, joka on ilmeisesti nyt kuuminta hottia. Kaapolla on pitkään ollut tuubit ja Markuksellakin on nyt tuubit. Tuubirenkaissahan ei sisärenkaita ole lainkaan vaan ajetaan pelkästään ulkorenkaalla. Minulla oli cyclorenkaat, joissa tuubi oli vain takana. Rengas nimittäin tyhjeni kesken matkan ja ajelin viimeiset 12km tyhjällä sisärenkaalla, mikä vastannee aika hyvin tuubia. Mielestäni perinteiset renkaat ovat paremmat kuin tuo kokeilemani sisärenkaaton malli, eli en vaihda tuubeihin.

Pyöräilyn jälkeen päätin sitten juosta vielä kisareitin läpi. Sehän oli rohkea veto tällä kunnolla ja lähdinkin asenteella ”puolimaraton läpi”. Tuohan on meille keski-ikäisille huonokuntoisille miehille jo kova tavoite ja sitä varten on ihan omia harjoitusohjelmiakin.
Aloitus vähän venyi työpuhelun takia ja huomasinkin yllättäen, että minulla on kiire juosta lenkki läpi, että ehtisin hakemaan tytön harrastuksista. Lähdinkin aiottua reippaammin liikkeelle ja lätkin kilometrejä alle 5min-vauhtia. Alku meni ihan OK, mutta sitten hiljalleen alkoi jaloissa painaa. Viimeiset kilsat olivat aika rankkoja ja syke oli ihan järjetön. Huiput olivat käytännössä maksimissa ja kilsojen keskisykkeet lopussa reippaasti anaerobisella. Maaliin juoksin kuitenkin ja tein jopa pari pientä harharetkeä matkalla. Kunto on siis surkea ja ihmeen hitaasti se nyt nousee.

Ei kommentteja: