lauantai 6. syyskuuta 2014

La 6.9. – R5 lyhenee

Tänään 13km, 1h 09min

Ap: lepo.

Tein sentään aamulla 3 tuntia kevyttä mittapyöräilyä ja sain mitatuksi Tampereen puolikkaan reittimuutokset. Muutoksia oli lopulta niin paljon, että käytännössä mittasin koko pohjoislenkin uudelleen. Tunnelityömaan takia siis pääosa muutoksista. Tampereen puolikkaan reittimestari on kyllä pedantti kaveri ja muutokset olivat hienosti suunniteltuja. Vaikka muutokset olivat isoja, niin lisämatkaa tuli lopulta vain noin 26 metriä ja se kyllä saadaan jotenkin hoidettua vielä tämän viikonlopun aikana. Kyllähän uusi reitti toki on vähän kinkkisempi kuin viime vuonna ja Tampere nyt vaan on yksi iso tietyömaa. Mahdollinen pieni ylimatka ei kyllä edes haittaa.

Tampereen puolikas muuten kulkee reilun kilsan R5:n kesäreitillä Koukkuniemessä. Se osa reitistä tuli nyt mitattua ja arvelin, että reitti olisi Koukkuniemen rannassa jopa hieman pidentynyt. Mutta toisin kävi. Kyllähän se Koukkuniemen kävelytie on aavistuksen muuttunut pitemmäksi, mutta vastaavasti asfaltilla päällystetyt tiet ovat hieman lyhentäneet reittiä. Lopputulos on se, että uusi R5 on yhteen suuntaan jopa 76 cm lyhyempi kuin vanha! Siis koko reitillä lyhennys on massiiviset 152 cm.
Kun kerran vanha mittaus oli 4917,88m niin uusi tulos tällä muutoksella olisi 4916,36m, eli 4916 metriä pyöristettynä. Sorry vaan!

Ip: 13.2km, 1:09:00, 5:14/km.

Kuolemankierros hyvin kevyesti. Tai niin ajattelin. TE silti 4,1 ja syke taivaissa. Vaikeaa tämä juoksu näemmä on.

Huomenna ultimate-kärsimystä järvenkierrolla. Startti Porschelta 7.30 ja Puljulla 8.00.

1 kommentti:

Mika Perkiömäki kirjoitti...

Tulikin sitten tehtyä uusi henkilökohtainen reittiennätys R5:llä!