sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Su 28.9. - Järvenkierto

Tänään 27km, 2h 15min

Ap: pitkä 26.6km, 2:15:12, 5:05/km.

Järvenkierto Markon, gallardon, jahan ja prof-Hannun kanssa. Olipahan hieman erilaista kuin viimeksi, eli nyt meni aika mukavasti vaikka vauhti oli vähän reippaampaa. Sää oli jälleen kerran upea; melkoinen syksy on kyllä ollut juoksusäiden puolesta!

Lenkiltä ehtikin mukavasti kotiin jännittämään tuttujen ja tuntemattomien juoksuja Berliinissä. Juostiinhan siellä ME ja pääministeri kanttasi taas kerran oikein kunnolla ja jäi valovuoden päähän tavoittelemastaan 3h-rajasta, jonka keem taas odotetusti alitti todella reilulla marginaalilla. Mutta silti pääkiinnostus kohdistui Tapin suoritukseen. Tappi ei pettänyt odotuksia ja juoksi koko maratonin vain 10s/km hitaammin kuin meidän tämän aamun järvinen, vaikka matka oli siis Tapilla paljon pitempi. Eihän siellä Berliinissä tosin ole Pyynikin ylitystä, mutta muistaakseni siellä on joitakin hankalia koholla olevia katukiviä. Onnittelut siis kaikille Berliinin kävijöille!

Palatakseni omaan lenkkiini: Oikea sääri vaivasi koko lenkin ajan, mutta kyllä sillä taas päivän levon jälkeen pystyi juoksemaan. Huomenna varmaan ei, mutta toivotaan parasta. Kyllähän minäkin toki tiedän missä se syy on, että jalka ei vaan millään parane: moderni lääketiede on yksiselitteisesti syyllinen. Erityisesti ortopedia on aivan turha lääketieteen ala ja kaikki sinne syydetyt veroeurot ovat hukkaan heitettyä rahaa. Hyvänä kakkosena turhuudessa seuraa erilaisten särkykipujen hoito. Eihän siinä ole mitään järkeä, että aivan käsittämättömiä edistysaskeleita on otettu geeniterapiassa, kirurgiassa ja kaikenlaisissa vaikeiden sairauksien hoidoissa, mutta lääkäreistä ei ole yhtään mitään hyötyä, kun jalka on kipeä. Ei se vaan voi olla niin vaikeaa.

Onneksi minä olen juuri aloittanut varajäsenenä jossain opetushallituksen koulutustoimikunnassa, joka tekee jotain suosituksia jostain tulevaisuuden koulutuksista (kuten huomaatte, olen jo tarkasti perehtynyt tehtävääni). Alueena minulla taitaa olla tietojenkäsittely, mutta aion silti vaatia johonkin pöytäkirjaan lausuntoa ortopedikoulutuksen määrärahojen leikkaamisesta 90%.

Ip: lepo.

7 kommenttia:

jaha kirjoitti...

Näköjään, kun tulee Puljulta mukaan jää nuo alun kävelykilometrit pois. Pääsinkin 4.58 keskarille tämän järvisen.

pjh kirjoitti...

Tottahan tuo on, että Puljulta pääsee heti parempaan vauhtiin ja te oikeat juoksijat varmaan vielä kiihdytätte sitten kun me lopetetaan Porschella. Lisäksi kun lasketaan sinun mittarisi lahjoittamat bonus-metrit, niin kyllähän siinä keskari paranee. Paljonko sinulle tuli tarkalleen matkaa tuohon 4:58-keskariin? 27km?

jaha kirjoitti...

25,67 oli päivän luku kierrokselle.

pjh kirjoitti...

^Okei. Kyllä tuo on synkassa minunkin mittaukseni kanssa, eli te vaan menitte niin kovaa ja me käveltiin alku.
Masentavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ortopedien turhuudesta en ole ihan vakuuttunut, mutta lääketieteen vajavaisuushan on aivan ilmeistä. Saattaahan toisaalta olla niin että nuo särkykivut ovat jokin mystinen elimistön merkki rasituksen keventämisen tarpeesta, minkä itsekin monesti olen kyseenalaistanut. Joko sitten ortopedien pitäisi kipsata jalat pakkohoitotyyliin tai sitten särkylääkkeisiin tulisi sekoittaa "jarrua" viemään juoksuhalut.
BTW hyväksi säärijomotusten juoksunmahdollistajaksi olen itselläni todennut Etorikoksibi-tulehduskipulääkkeen, on pidempivaikutteinen kuin Burana ja rauhoittanut ainakin minulla aiemmin säärikivut mukavasti. Ja ei - en omista kyseisen firman osakkeita.

4.58/km näytti minunkin Garminini kun nälkälaaksossa sen henkitoreissani pyssäytin.

Dr gallardo

pjh kirjoitti...

Dr. gallardo,
Tuo rasitusteoria olisi muuten ihan toimiva, mutta kun minulla ei 8 vuoteen ole koskaan ollut näin vähäistä rasitusta kuin tänä vuonna, niin ei se oikein istu.
Kyseessä on joku triviaali juttu, joka ortopedien olisi pitänyt osata aikaa sitten hoitaa, jos olisivat samalla tasolla kuin muut lääketieteen alat. Ja jos se ortopedien hoitokeino on aina "älä juokse", niin siihen ei paljon koulutusta tarvitse, ja sen osaisin itsekin. Muilla lääketieteen aloilla ihan oikeasti myös tehdään jotain hoitoa...

Unknown kirjoitti...

Tänään en oo ottanut kuin 2x800mg buranaa ja sitä slow mallia. Tays:n lekuri kirjotti heti 300 kappaletta reseptiin, mutta noita määriä ei kaikki suostu uudistaa tai kirjoittaa. Jos pakki kestää niin voihan sitä vetää kauppaburanaakin. Suosittelen etsimään rajoja myös tässä lajissa.