torstai 25. syyskuuta 2014

To 25.9. - Skuuppi

Tänään -

Ap: lepo.

Ip: crosstrainer 40min.

Lähdin kyllä lenkille, mutta jouduin keskeyttämään 100m juoksun jälkeen. Sääriä särkee ihan liikaa, eli taas on pakko pitää välipäivä. On se nyt aivan p*ska homma, että jalat eivät vaan totu edes minimaaliseen juoksumäärään. Nyt sentään muistin, että onhan tuolla kellarissa crosstrainer ja meninkin polkemaan sitä hetkeksi. Täytyypä jatkossakin nyt tehdä päivittäinen crosstrainer-lenkki, että edes vähän voisi hikoilla.

Vaikka oma juoksu on edelleen varsin mollivoittoista, niin edessä on silti hieno viikonloppu. Siinä on kaksi kohokohtaa:
1) Berliinissä juostaan maraton. Paikallisia juoksusuuruuksia on mukana monia ja hienoja tuloksia on odotettavissa. Keem vetää toki alle 3h, joten suurin kiinnostus kohdistuukin hyljemäiseen 84,3kg massaan, joka valuu Berliinin katuja pitkin paikallisia autoja ihaillen. Heitän tässä arvauksena tuloksen 3.21.
2) Huomenna aamulla perjantaina starttaa Spartathlon Kreikassa ja Suomella on kova joukkue mukana. Turun seudun hurjat (Klasila, Tomppo) ovat onnistuessaan kai siellä top-10 taisteluissa, mikä olisi aika kova juttu. Wihaa edustaa jo kolmatta kertaa Marko ja enkkaa odotellaan;-)

Ja tämän uutisen kertoi ensimmäisenä pjh!

Tästä pääsenkin minua jo pitkän aikaa vaivanneeseen asiaan, joka saattaa minulla johtaa TV-uutisten katsomisen lopettamiseen ikuisiksi ajoiksi. Oletteko huomanneet, että jo jonkin aikaa (pari vuotta?) TV-uutisissa uutisten lukija on usein sanonut uutisen loppuun jotain ”asiasta kertoi ensimmäisenä [Helsingin Sanomat]”? Tuo on todella raivostuttavaa ja sitä ei voi perustella mitenkään. Ketään asia ei kiinnosta ja se vie turhaan aikaa muutenkin minimaalisen lyhyistä uutisista. Tämä on jotain toimittajien turhamaisuutta kuvitella, että jonkun joutavan uutisen ”kertominen ensimmäisenä” olisi jotenkin merkittävää. Varsinkin, kun kyse yleensä on ihan totaalisen turhista uutisista. En ole vielä keksinyt miten lähden kansalaistaisteluun tätä turhaa egoismia vastaan...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juu, eihän sillä ole väliä, kuka mitäkin tekee ensiksi. Ihan lämpimikseen joku Microsoft haastaa jonkun Applen patenttioikeudenkäynteihin ja sanoo tehneensä jotakin ennen toista ja toisinpäin...
Taisi olla eka kerta, kun ärsyynnyit ihan väärin.
Iso-Hannu

pjh kirjoitti...

Pysyn ehdottomana kannassani ja olen eri mieltä.
Ensinnäkin patenteissa on juuri tuo ”non-trivial”-vaatimus. Ja vaikka tulkitsikin uutisen non-triviaaliksi, niin ei patenteissa/keksinnöissä asiakkaille tyrkytetä tuota turhaa tietoa. Ei asiakasta kiinnosta onko siellä tuotteessa jonkun toisen tekemä keksintö ja se tieto on jossain pienellä printillä paperissa tail fileessä, jossa se ei koskaan häiritse asiakasta. Vastaava ratkaisu olisi, että uutisiin liittyen vaikkapa YLE:n verkkosivuilla voisi jossain olla lista, jossa kerrotaan kuka uutisen ensimmäisenä keksi. Mutta on ihan älytöntä, että se sanotaan ääneen itse uutislähetyksessä.

Anonyymi kirjoitti...

Triviaalisuuden määrittelykin on aina tulkintaa - ja mikäpä ei olisi. Vaan se ei ole pointti.
Pointtini oli tekijänoikeus, josta esimerkkini yritti kertoa. Vaikka YLE on Suomessa jätti, jopa sen on nöyrryttävä siihen, että antaa kunnian sille, kelle se kuuluu. Ei yleensä kiinnosta uutisen lukijaa/katsojaa eikä hilavitkuttimen ostajaa, kuka on uutisen tai teknologian kehittänyt, eikä tarvitsekaan.
Raamit vaan ovat vähän erikokoiset miljardiluokan oikeusriidoissa, joiden lisäliitteen sivulla 534 voidaan mainita historia. Pisimmätkin tv-uutiset kestävät vain 25 minuuttia.
Toki se kuulostaa hassulta, että 15 sekunnin uutisesta vie 5 sekuntia sen maininta, kuka ulkopuolinen uutisen on tehnyt. Vaan tämä on formaatin, mutta ennen kaikkea uutispäätoimittajan ja viime kädessä toimittajien vika, jos ei itse saa tuotettua ns. kovempia uutisia kuin jollakin kilpailijalla.
Vielä argumentoin, että en seuraa tv-uutisia.