torstai 11. syyskuuta 2014

To 11.9. – Etsivä löytää

Tänään 13km, 1h 03min

Olipa taas päivä...

Ap: ”lepo”.

Kävin aamulla harrastamassa mittapyöräilyä noin kolme tuntia. Mittasin 29 kilsatolpan paikkaa, joista 28 Saulin kisaan ja 1 Tampereen puolikkaalle. Molemmat siis juostaan nyt tulevana sunnuntaina. Oli kyllä melkoista aivovoimistelua excelin kanssa valmistella tuo mittaus siten, että mittaisin kaikki tolpat samanaikaisesti yhdellä kierroksella käyttäen hyväksi ennalta mitattuja maastopisteitä. Ja melkoista taiteilua oli sitten numerotaulukkojen kanssa itse mittauskin.

Hommahan siis meni niin, että alkukalibroinnin jälkeen laskin exceliin kaikki tolppien paikat kiinteisiin mittapisteisiin verrattuna ja tulostin sen kotona paperille. Sitten ajoin vuorotellen kaikkiin mittapisteisiin ja laskin siinä päissäni tarvittavan lukeman aina seuraaviin tolppiin mittarin sen hetkistä lukemaa ja paperitulostusta käyttäen. Ja sitten pyöräilin lyhintä juoksureittiä pitkin mittarilukemaa seuraten ja pysähdyin aina kilsatolpan lukeman kohdalle. Tein maahan olemattoman pienen merkin mustalla maalilla tai valkoisella liidulla. Ja ratkaisevaa oli se, että otin kuvan kaikista tolppien paikoista ja näiden kuvien avulla löytäisin aina paikan uudelleen ja pystyisin sijoittamaan tolpat täsmälleen oikeaan paikkaan.

Homma sujui todella hyvin vaikka yritin ensimmäistä kertaa näin kunnianhimoista tolppamittausta. Tällä tarinalla halusin siis korostaa, että olipa hieno homma! Excelillä tarina näyttää tältä. Oleellisin taulu on ”Yhdistetyt kilsat”, jonka perusteella tein siis mittauksen. Ylpeänä lähdin töihin reilusti myöhässä, mutta silti onnellisena.

En mene yksityiskohtiin siinä mitä seuraavaksi tapahtui, mutta kaikki ottamani kuvat päätyivät bittitaivaaseen. Kai minä jotain töitäkin päivän aikana tein, mutta enimmäkseen kyllä kiroilin.

Ip: 13.1km, 1:03:21, 4:50/km.

Lähdin hölkkäämään Saulin reitille jonkinlaisena tavoitteena löytää kadotetut kilsatolppien paikat ja ottaa uudet kuvat. Otin GPS:n avuksi ja sen avulla löytäisin lähelle mitattuja paikkoja, ja sitten vain pitäisi muistin ja maastomerkkien avulla löytää ne paikat. Tuli siinä Iso-Hannukin vastaan pyörällä, mutta ei varmaan arvannut millä asialla olin...

Juoksu oli sitä samaa mitä ennenkin, eli jalat aika kipeät. Tämä joka toinen päivä juokseminen kyllä onnistuu jotenkin, mutta ihan käsittämättömän kipeiksi jalat tulevat edelleen joka kerta. Vauhti noissa numeroissa antaa turhan hyvän kuvan tilanteesta, kun minä siis pysähtelin vähän väliä kuvailemaan ja pysäytin kellon. Tuo 4:50/km on siis intervallijuoksun vauhti.

Onneksi löysin melkein kaikki kilsatolppien merkit. Olisiko 3-4 jäänyt löytymättä, mutta niistäkin muistin paikan melko varmasti 1-2 metrin tarkkuudella. Huomenna en olisi enää muistanut. Jännästi niistä aamulla otetuista valokuvista oli jonkinlainen muistijälki vielä mielessä. Paska hommahan tämä silti oli, mutta kilsatolpat on nyt kuvattu uudelleen ja löytyvät täältä;-) Seuraava haaste on sitten sunnuntaina ihan konkreettinen kilsatolppien vieminen paikalleen.

Ei kommentteja: