lauantai 11. huhtikuuta 2015

La 11.4. - Karhu-viesti

Tänään 20km, 1h 34min

Ap: kevyt 3.3km, 15:52, 4:49/km.

Aamuverkka jalkojen kunnon testaamiseksi. Kelpaa.

Ip: vr5 + Karhu 7.9km @ 3.45/km + vr3 (yht 16.3km), 1:18:19, 4:48/km.

Juoksin RC Eemelin joukkueessa Karhu-viestin 2. osuuden. Olosuhteet olivat upeat, kun aurinko paistoi ja sai juosta kesäkamppeissa. Itse en kunnolla päässyt myötätuulesta nauttimaan, mutta sellainen mieto sivutuuli puhalsi välillä takaakin, joten olosuhteiden osalta olisi pitänyt pystyä parempaan.

Minullehan oli lehdistössä etukäteen asetettu aikatavoite 29:30. Juoksu lyhyesti: Alku vahingossa ihan liian lujaa tavoitevauhtia kovempaa, keskiosuus noin tavoitevauhtia, ja lopussa kanttaus reilusti tavoitevauhtia hitaammin. Sekoilin vähän oman mittarini kanssa vaihtojen yhteydessä, mutta järjestäjän ajanoton mukaan jäin 11 sekuntia tuosta minulle asetetusta tavoitteesta. Kanttasin lopussa niin pahasti, että luulin jääneeni enemmänkin, mutta hyvää oli sitten onneksi alussa tullut tarpeeksi ettei se tuon pahemmaksi mennyt.

Alku siis meni yllättävän hyvin, kun olin pelännyt takareiden rajoittavan vauhtia enemmän. Oli kuitenkin pettymys, että en vain jaksanut juosta kunnolla kuin 6km (ja siinäkin oli tekemistä). On todella vaikea hyväksyä ettei kunto ole tämän parempi. Seiskakilsalla oli ylämäki, johon katkesin oikein kunnolla ja vauhti meni päälle 4min/km. Sykemaksimi oli 178 ja TE=4.9, joten ei ollut ainakaan yrittämisestä kiinni.

Joukkuehan suoriutui kokonaisuutena erinomaisesti, kun ennakkoon vahvimmat tykit ekalla ja vikalla osuudella juoksivat kovaa ja kaikki muutkin tavoitteen tuntumaan ja monet paremmin. Joukkueen lehdistölle ilmoitettu tavoiteaika alittui 45 sekuntia ja sijoituksissa ylitimme kaikki odotukset. Kiitokset keemille joukkueen kokoamisesta! Oli hieno reissu.

Haluan myös välittää erityiskiitokset sille järjestäjän edustajalle, joka oli sijoittanut toiselle osuudelle kyltin "1km vaihtoon". Se oli nimittäin kohdassa, josta vaihtoon oli vielä 2km. Minulla oli monia lämpimiä ajatuksia häntä kohtaan, kun tein kuolemaa ja odotin sitä vaihtoaluetta, jota ei koskaan tullut...

Huomenna järvenkierto Porschelta 8.30 ja Puljulta 9.00. Oma osallistuminen vähän epävarmaa, kun otti kyllä aika koville. Yritän kuitenkin lähteä, kun on luvattu rauhallista kyytiä.

Ei kommentteja: