perjantai 24. huhtikuuta 2015

Pe 24.4. - Monttu Oitteentiellä

Tänään 17km, 1h 14min

Ap: vr 3.3km, 15:38, 4:44/km.

Pieni jalkojen kokeilu aamulla. Kyllä on reidet kuutamolla, eli lihasväsymystä reilusti.

Ip: vr4 + Oiten lenkki 9.2km @ 4.05/km, 58:09, 4:23/km.

Enhän minä sitten malttanut olla lähtemättä Oiten lenkille, kun sitä olen koko alkuvuoden ohjelmaani ajatellut. Paska kunto ei ole riittävän hyvä syy jäädä pois. Niinpä suuntasin suoraan töistä kohti Lammia.

Vaikka muuten minun puolestani kunnat saisi pääosin lopettaa ja liitokset ovat hyviä, niin onhan siinä näemmä ongelmiakin. Opin nimittäin vasta nyt, että Lammi on osa Hämeenlinnaa. Ja Hämeenlinna on muutenkin levinnyt kuin ameeba. Hämeenlinnahan on minulla ikuisessa boikotissa, mutta nyt siitä on joustettava, koska muuten joutuu kaikki lähialueiden hölkät jättämään aina väliin. Koskekoon boikotti sitten tästä eteenpäin vain Hämeenlinnan kantakaupungin aluetta.

Oiten lenkkiin osallistuminen on 100-listallani, joten päädyin siihen viikonlopun tarjonnasta vaikka kroppa olikin ihan eri mieltä. Eihän sitä tiedä olenko koskaan enää terveenä juuri tähän aikaan keväästä. Ja nämä osallistumistavoitteet ovatkin ainoita mitä voin listaltani tässä kunnossa saavuttaa. Lisäksi kisaan oli tulossa paljon eemeleitä, joita luuulin voivani alkumatkasta peesata ja muutenkin seurata jännittävää cup-taistelua aitiopaikalta.

Juoksu oli alkuverkasta saakka ihan toivotonta. Vähän arvailin huonon Villin lenkin perusteella, että nyt voi olla syöksykierre menossa ja niinhän se oli. Kun tilanne oli verkassa jo selvä, niin juoksin tasaista hidasta alusta saakka. Näin sain ainakin ihan OK-kokemuksen kanttauksen sijasta. Ja en minä olisi lujaa päässyt edes alussa vaikka mitä olisin tehnyt. Keem ja kiptoo juoksivat alusta alkaen kovempaa ja katosivat hiljalleen horisonttiin. Tein matkaa Mjevin kanssa melkein loppuun saakka ja sain sitten reilu kilsa ennen maalia tehtyä pienen eron, joka kesti maaliin asti.

Kunto siis putosi tuollaiset 15s/km parissa viikossa ja ihan samalla tavalla kävi keväällä 2013. Ei voi ymmärtää ja turha varmaan edes pohtia. Ei vaan pääse mihinkään. Sen verran tajuan, että en kyllä mitään kisajuoksuja vähään aikaan edes yritä. Aloitetaan vaikka valmistelu heinäkuun ultraintervalliin.

Viikonloppuna on sitten vintsaajia maratonilla. Vetsku juoksee Madridissa ja kun yritin sitä googlailla, niin siellä on joku Rock'n'Roll maraton! Ei voi olla totta... Varmaan on Juliet Jones esiintymässä, mutta tsemppiä kolmosen alitukseen silti!

Myös sivistyksen parissa Saksan maalla juostaan maraton ja Marko on tulessa. Tsempit kisaan ja toivottavasti se sub-250 onnistuu! Kisapsyykkaukseen tarvitaan jotain kunnon miehekästä perussuomalaista musiikkia. Laulun maisemissa ollaankin heti kisan ensimmäisen kilsan täytyttyä. Hampurin kisa on kyllä hieno ja itsellänikin sinne vielä veri vetää uudestaan.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Moikka!
Todennäköisesti kuntosi ei ainakaan ole huonontunut harjottelemattomuudesta, vaan harjoittelusta, blogiasi seuranneena tulen välillä miettineeksi, että kyllä toi aikamoista häröilyä on..ottaen ikäsi huomioon, niin lähtisin ennemminkin tekemään tuota hommaa laadun kautta kuin määrän...onhan se selvä että kintut on tukossa, jos niille ei anna kunnolla palautusaikaa, kevytkin hölkkä on jaloille aina rasite..itse,n.5 vuotta sua nuorempana olen huomannut että elimistö kyllä kestää määrää mutta jalat ei...joten teen mielummin itse nykyään laadun kautta. Olisko tossa sun tekemisessä sellainen pienimuotoinen obsession, joka sumentaa sellaisen järkevän tekemisen?!
Tsemppiä!!

t: Kaitsu

pjh kirjoitti...

Nänhän se ilman muuta on, että lepoa pitäisi olla enemmän ja muutenkin pitäisi kiinnittää huomiota treenin rytmittämiseen. Minulle vaan tuo päivittäinen tekeminen taitaa olla oikeasti tärkeämpää kuin tulokset. Eli häröily ja määrä ovat jollain lailla itse-tarkoitus. Laatu ja pienempi määrä eivät vaan jaksa tarpeeksi innostaa. Tai ainakin pitäisi saada joku kunnon tavoite ja ohjelma motivoimaan.

Mutta en kyllä sulje pois sitä mahdollisuutta, että vielä järkevästikin treenaisin.