lauantai 18. huhtikuuta 2015

La 18.4. - Hesselikauden avaus

Tänään -

Tänään olisi ollut tarjolla SAUL:in maantiepuolikas tai vaikkapa Viialan ympärijuoksu, mutta sen sijaan lähdin aamulla Jämsään mittaamaan maratonin, joka juostaan ensi lauantaina. Ei siis ollut lepopäivä vaikka juoksun jätinkin kokonaan väliin.

Mittaamani maraton on paikallisen kansanopiston jo vuosia omalle henkilökunnalleen ja oppilailleen järjestämä tapahtuma, johon nyt ensimmäistä kertaa otetaan ulkopuolisiakin mukaan. Pyysivät siihen mittauksen vaikka tapahtuman luonne huomioon ottaen se taisi olla hieman overkillia. Tapahtumasta ei löydy mitään tietoja muualta kuin jostain Jämsän paikallislehdestä ja lieneekö siellä edes ajanottoa ja tuloksia. Reitti juostaan yhtenä kierroksena, mutta tulipahan kuitenkin mitattua ja avasin siis samalla hesselikauden pyöräilemällä noin 47 km reilun neljän tunnin aikana;-)

Syy miksi mainitsin tästä maratonista on se, että enää ei tarvitse keskustella missä on Suomen mäkisin maraton! Västilä ja Rautavesi ovat ihan tasamaata tähän verrattuna. Lukonmäestä väsyneet jalkani eivät olleet jaksaa polkea reittiä edes keveimmällä välityksellä... Sinne vaan kaikki hurjapäät kokeilemaan extreme-pitkistä ja se siis juostaan ihan tavallisilla teillä eikä sinne ole erikseen haettu mitään mäkiä. Maasto vaan on niin mäkistä. Pitää kyllä ihmetellä oppilaiden sisukkuutta, kun kuulemma joka vuosi reilusti päälle 100 koulun 16-17v oppilasta suorittaa tuon maratonin kävellen tai juosten!

Ja onnittelut vielä kaikille kovia aikoja Siuntiossa ja Viialassa juosseille! Taso tuntuu nousevan nyt vuosi vuodelta ja Siuntiossa podiumille vaadittiin kyllä tosi kovia aikoja!! Jahalle olisi omassa sarjassaan pronssi ollut kyllä tarjolla. Itsekin olisin voinut päästä pronssille M65-sarjassa, mutta en sitä alempana.

Huomisen ohjelma on minulla kokonaan auki ja tunnustelen jalkojen tilannetta ja fiilistä aamulla.

Ei kommentteja: