sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Su 12.4. - Järvenkierto + viikko 15

Tänään 31km, 2h 46min

Ap: pitkä 30.9km, 2:45:39, 5:22/km.

Ei varmaan ole kovin iso yllätys, että lähdin kuitenkin aamulla järvenkierrolle, kun tilaisuus kerran oli. Eilinen kisa painoi reisissä koko ajan ja varsinkin lopussa meno oli väsynyttä, mutta juoksu sujui silti paremmin kuin odotin. Meitä oli kuuden hengen porukka nauttimassa auringonpaisteesta ja kaikille sopi hyvin tuo rauhallinen vauhti.

Kokonaisrasitus on selvästi kohdallaan, koska lenkin jälkeen torkahdin telkkarin ääreen sohvalle hetkeksi. Myös komitmentti järvenkiertoihin on kohdallaan (tai elämä vaan puuttuu), koska pieni paniikki iski kun hetkeä myöhemmin heräsin ja vilkaisin kelloa: huomasin nukkuneeni pommiin ja myöhästyneeni Porschen tapaamisesta! No, nopeasti tuntemus jaloissa ja palaava järki kertoivat, että kyllä se järvi on jo kierretty eikä tarvitse panikoida...

Järvenkierrolla avasin pelin tyylikkyystrendien tuomisessa pääkaupunkiseudulta Tampereellekin. Vimppojen rogsutiimi oli jo aiemmin tehnyt havaintoja trendaavasta juoksuasusteesta pääkaupunkiseudulla (=trikoot+shortsit) ja myös Juoksufoorumilla siitä käy nyt vilkas keskustelu. Minä tein ensimmäisen näköhavainnon tästä uudesta suuntauksesta perjantaina Nekalassa ja tänään sitten avasin pelin itsekin ollakseni etulinjassa Tampereella. Sain kyllä kritiikkiä, että shortsit kuulemma olivat liian lyhyet.

Ip: lepo.


Viikko 15 (6.-12.4.2015)

Juoksua 102km (5:08/km).
Liikuntaa yhteensä 8h 45min.

Määrällisesti kevyempi viikko vaikka se ei kyllä siltä tuntunut. Mukana kaksi kisaa (Teivocup ja Karhu), joista molemmat olivat vähän hiipuvia ja odotin parempia tuloksia. Ehkä ne toimivat kuitenkin treeneinä.

Vähän täytyy olla pettynyt siihen, että treeni ei tartu. Taitaa vaan ambitiotaso olla liian korkea ja nykytaso on se mitä odotettavissa on. Paikkani alemmassa tavoitekategoriassa on noteerattu myös Juoksija-lehdessä, joka normaalin tilaamani lehden lisäksi lähetti minulle JuoksuPlus-lehden. Kaikkihan tietävät, mitä nämä Plus-lehdet tarkoittavat, eli silloin on tuhkat ripoteltu ja paluuta ei ole. Näitähän on KuntoPlus ja KaksPlus ja ties mitä. Mutta varmaan tuo JuoksuPlus on minulle juuri sopiva.

JuoksuPlus-lehdessä on myös tieteellistä materiaalia. Esimerkiksi oheisessa pienessä artikkelissa Professori Huotilainen selvittää musiikin kuuntelun hyötyjä juoksussa. Luin tämän kommentin mielenkiinnolla, kun itsehän en kuuntele musiikkia juostessani.


En tiedä onko Huotilainen poliitikko, mutta tämän vastauksen luettuani esittäisin silti hänelle seuraavan jatkokysymyksen: Onko musiikista hyötyä juostessa?

Ei kommentteja: