torstai 9. huhtikuuta 2015

To 9.4. - Garmin-arvoitus

Tänään 16km, 1h 23min

Ap: kevyt 6.0km, 32:16, 5:23/km.

Aamukutonen matolla.

Ip: kevyt 9.8km, 51:02, 5:12/km.

Tänään oli potentiaalinen Lukonmäkipäivä. Helppo oli jättää mäkitreeni väliin, kun sattuu ja ei kule.
Miinuspuolella:
- Jalat yhä katatoniset. (Kaksi päivää kuitenkin aikaa toipua Karhu-viestiin.)
- Kipeä piriformis estää tehokkaasti ponnistamisen vasemmalla jalalla. (Onneksi juoksutekniikassani ponnistus ei ole kovin oleellinen osa muutenkaan.)
Pluspuolella:
- Syke normaali huolimatta jalkojen väsymyksestä.
- Mittarin antama palautumisaika oli alle 1vrk

On ikävää huomata, että miinukset ovat reaalimaailmasta ja plussat Garminin virtuaalimaailmasta, johon luottamus ei nyt ole ihan tapissaan. Enkä tarkoita pelkästään sitä, että aamumatollakin muka fitness parani taas TE=3.0:n arvosta.

Tein tänään mielenkiintoisen havainnon mattolenkin vauhtikuvaajasta, kun sattumalta vilkaisin Connectista tämän aamun lenkkiä:


Juoksin siis Garminin ja sykevyön kanssa ja tuo vauhtikuvaaja on peräisin liikesensoreista, joilla Garmin mittaa vauhtia/matkaa, kun GPS-signaalia ei ole. Vauhdit ovat suhteellisen järkeviä keskimäärin, koska tuossakin anturilla mitattu matka oli 6.28km, kun "todellinen" oli noin 6.0km. Sen sijaan en voinut käsittää mitä nuo useat pysähdykset olivat. Matto on nimittäin pyörinyt koko ajan ihan tasaista vauhtia ja minä olen siinä matolla juossut monotonisella askeleella koko ajan.

Katsoin sitten edellisen mattolenkin ja siellä oli ihan sama juttu!


Mutta kun tarkistin sitä edellisen (ja kaikki muutkin sen jälkeen), niin pysähdyksiä ei enää ollutkaan.


Mitä helvettiä täällä oikein tapahtuu? Ensimmäinen reaktio oli toki, että Garmin on varmaan lisensoinut nopeussoftat Tunturilta ja tällaistahan se tietotekniikka vaan on. Mutta sitten iltalenkillä minulla yhtäkkiä välähti mistä tuo tietenkin johtuu.

Ulkopuolisen on toki "hieman" vaikeampi päätellä mikä voi olla syynä tuollaiseen nopeuskäyrän käyttäytymiseen minun mattolenkeilläni, mutta heitän silti haasteen. Keksiikö joku mistä nuo kahden viimeisen lenkin "pysähdykset" johtuvat? Tässä ei siis ole mitään kompaa ja matto todellakin on pyörinyt samaa vauhtia koko ajan ja minä olen juossut siinä ihan samalla askeleella koko ajan. Ja aiemmissa lenkeissä tätä ilmiötä ei ole ollut, mutta todella fiksulle lukijalle tuo kolmas kuvaaja ilman pysähdyksiä voi silti sekin antaa pieniä vihjeitä. Niillä jotka itsekin juoksevat matolla FR620:n kanssa on tietenkin tässä pieni etulyöntiasema...

Oikeat vastaukset täällä joskus lähiaikoina.

7 kommenttia:

Mika Perkiömäki kirjoitti...

Missä tuon tuotteen kiihtyvyysanturi mahtaa olla? Jos rannelaitteessa niin tulee mieleen että voisko noi olla juomatuokioita.

jaha kirjoitti...

Kellokäsi on tarttunut kaukosäätimeen tai maton ohjausnamiskoihin ja täten ranneliikkeen heilahdus puuttuu.

pjh kirjoitti...

^Mika: Ideana tuo on toki oikeaan suuntaan, mutta en minä sentään 2-3min välein juo;-)
Itse asiassa en ole mattolenkeillä juonut lainkaan, kun pitkiksiä ei nyt matolla ole tullut juostua.

pjh kirjoitti...

^Jaha: Ranneliikkeen heilahduksen puutteestahan siinä tosiaan on kyse. En olisi arvannut, että se on noin onnettoman herkkä ranneliikkeelle, eli käytännössä ihan epätarkka monista syistä. Mutta syytä heilahduksen puutteelle ei vielä löytynyt, eikä varsinkaan miksi kaksi viimeistä ovat tuollaisia ja sitten se kolmas ja aiemmat eri tavalla outoja.

jaha kirjoitti...

Missäs vaiheessa se firmis 3.30 ilmestyi?

Anonyymi kirjoitti...

Itse päivitin 3.30 firmiksen alkuviikosta ja nyt eilen lenkillä huomasin tahdin seilaavan ylös-alas tavallista enemmän, liekö tuolla uudelle firmiksellä syytä asiaan. Tai sitten vaan se olin minä.

gallardo

pjh kirjoitti...

Minäkin päivitin uusimman firmiksen vasta pari päivää sitten. En ole huomannut sillä vaikutusta tähän. En tosin mihinkään muuhunkaan. Olisi kiva, jos uusista päivityksistä tulisi joku selitys mitä niissä on muutettu.