sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Su 19.4. - Villin lenkki + viikko 16

Tänään 27km, 2h 13min

Ap: vr3 + vr5 + Villin lenkki 8.2km @ 3:55/km + vr3 (yht 19.3km), 1:29:16, 4:38/km.

Minulla on henkilökohtainen ongelma, kun en usko selviä tosiasioita. Olen kuin auton takapenkillä istuva lapsi, joka idioottimaisesti hokee "ollaanko jo perillä" vaikka ei olla lähelläkään. Minä vain spekuloin päivästä toiseen: "Onx kunto jo hyvä? Onx kunto jo hyvä?" No ei se oo!! Se on ihan sama kuin viimeksikin...

Hölkkäilin aikaisin aamulla tutun 3km pikkuverkan ja pohdin mitä tekisin. Verkka oli väsynyt ja olisi varmaan kannattanut lähteä gallardon vedättämäksi järvenkierrolle, mutta halusin kuitenkin saada edes yhden reippaan vk-treenin tällekin viikolle. Niinpä fiiliksestä huolimatta ajelin Orimattilaan kiertämään Villin lenkkiä. Villin lenkki on pieni reilun 8km mittainen perinteikäs juoksutapahtuma, jossa olen ollut mukana kerran aikaisemminkin.

Alkuverkassa painoi selvästi eilinen pyöräily ja perjantain Lukonmäki. Onneksi lähtöpaikalle tuli tieto, että puolet reitistä muodostava soratie on juuri lanattu ja huonossa kunnossa, eli soraa/kiviä haittaamassa juoksua. Tuo oli hieno tieto ja sain hyvän syyn olla edes yrittämättä kovaa! En edes ottanut uusia superkisatossuja käyttöön ja pitkät housutkin jäivät shortsien päälle. Juoksin tasaisesti vähän alle 4min/km-vauhtia ja loppuajaksi tuli noin 32min. Varmaan treeninä ihan OK, mutta ihan liian vaikeaa tuokin vauhti oli. Ei hyvä.

Ip: kevyt 8.0km, 43:33, 5:27/km.

Ennen iltaa viikon kilsasaldo oli 99,4km. Kyllä otti päähän etten tajunnut juosta vielä vähän pitempää verkkaa aamulla! Nyt oli pakko käydä iltamatolla vetämässä kengällä väsynyt hölkkä.

Viikko 16 (13.-19.4.2015)

Juoksua 107km (5:09/km).
Liikuntaa yhteensä 12h 55min.

Eipä ollut erityisen hyvä eikä huono viikko. Määrää kohtuullisesti ja mukana kaksi reippaampaa treeniä (Lukonmäki, Villin lenkki).

Kunto ei ole noussut yhtään vaikka takana on kehittäviäkin treenejä. En tajua miksi treeni ei tartu, mutta varmaan niissä Garminin hömppäarvoissa on jotain perää, eli homma ei toimi. Ensi viikko saa mennä samalla häröilyllä, kun en parempaakaan osaa.

Ensi viikon kisaohjelmassa piti olla legendaarinen Oiten lenkki perjantaina. En ole koskaan siellä ollut, mutta Eemelien edesottamuksista se on hyvin tuttu. Viimeisimmän lehdistötiedotteen mukaan aina joku nykyisistä Eemeleistä on juossut Oiten lenkin 21 vuotena peräkkäin!! Saattaa tuo minulta vielä tänäkin vuonna jäädä käymättä, koska kunto ei 9km lenkkiin vaan riitä. Tai sitten pitäisi juosta hitaammin, että jaksaa loppuun saakka. Mutta silloinhan en juoksisi omalla tasollani, joten se ei käy. Mieluummin juoksen omalla tasollani alussa ja kanttaan sitten lopussa.

Ei kommentteja: