lauantai 4. huhtikuuta 2015

La 4.4. - Lukonmäki, osa 1

Tänään 23km, 2h 02min

Ap: 14.9km (sis. 6 x Lukonmäki), 1:18:20, 5:17/km.

Aamulla sain pariksi tunniksi keksittyä kaikenlaista puhdetyötä kotona, mutta lopulta ei enää auttanut muu kuin hölkkäillä Lukonmäkeen. Eilen jo tuntui järvisen jälkeen siltä, että treenimäärä on taas aika limitillä kuntoon nähden, joten oli helppo lähteä nöyränä ilman aikatavoitteita.

Mäkitreeni onnistui aika optimaalisesti. Tein maltilliset 6 vetoa noin 3min palautuksella, eli sen verran kesti hiljakseen hölkkäillä mäki alas ja vähän kerätä rohkeutta seuraavaan vetoon. Keskari 1-2 sekunnin sisään osuneissa vedoissa oli 2.38 eikä mikään vedoista mennyt "yli" vaikka viimeiset jaloissa painoivatkin ihan kunnolla. Tuo 2.38 ei mäkikauriille ole aika eikä mikään ja harpatti varmaan työmatkalenkilläkin menee kovempaa, mutta tämä oli minulle ensimmäinen kerta kun kevään ekassa Lukonmäkiharjoituksessa sain tehtyä kaikki suunnitellut kuusi vetoa. Aina on ennen jäänyt kesken, kun olen yrittänyt heti liian kovaa. Enkkahan minulla on 2.32 kahdeksan vedon keskarina ja sitä lähdetään nyt viikko viikolta lähenemään. Ehkä.

Vertailua aiempien vuosien aikoihin hieman vaikeuttaa se, että Lukonmäen yläpäähän tehty kiertoliittymä on muuttanut kelvin paikkaa ja muutenkin pistänyt mäen yläpään kokonaan uusiksi, joten on ihan mahdotonta saada vedon loppupää tarkasti samaksi kuin ennen. Luulisin, että määrittelemäni uusi päätepiste on hyvin lähellä samaa mittaa kuin ennenkin, mutta yllätyin kuinka paljon tuo risteys todellakin on muuttunut. Kelvi on siirtynyt varmaan ainakin 10-15 metriä oikealle siellä mäen yläpäässä ja tekee siis pitkän loivan kaarroksen siellä missä ennen oli kalliota ja metsää.

Googlen Streetviewssa on onneksi vielä vanhoja kuvia ajalta ennen kiertoliittymän tekoa ja nappasin sieltä kuvan vanhasta vedon päätepisteestä. Se oli Turtolantien ylittävän suojatien merkin kohdalla. Nyt tuota merkkiä ei enää ole ja kelvin linjaus kaartuu reilusti oikealle (ylöspäin juostessa) jo paljon ennen kiertoliittymää. Määrittelin uuden päätepisteen viimeisen valaisinpylvään kohdalle (tuota pylvästä ei siis ennen edes ollut) ja arvelen sen olevan kyllä melko tarkasti samalla etäisyydellä kuin entinen päätepiste. Vedon mitta on melko tarkka 500 metriä.

Kuva 1: Vanha vedon päätepiste punaisen viivan kohdalla. Huomaa voimajohdon ristikkomainen pylväs taka-alalla metsän reunassa kaukana kelvin oikealla puolella.

Kuva 2: Uusi vedon päätepiste on määritelty mäen viimeisen (ylimmän) valaisinpylvään kohdalle. Huomaa sama voimajohdon pylväs nyt kelvin vasemmalla puolella. Oletan, että tuota pylvästä ei sentään ole siirretty vaan Hepolamminkatu on vain levinnyt noin lähelle sitä.

Ip: kevyt 8.0km, 43:19, 5:25/km.

Väsynyt iltahölkkä matolla. On tulossa viikolle niin hyvät kilsat, että en malttanut jättää lenkkiä väliin.

Tappi houkutteli taas huomiseksikin järvenkierrolle. Nyt kuitenkin luvassa on äärimaltillista menoa reilusti päälle vintsaa. Eihän tämä hyvää silti tee maanantain Teivoa ajatellen, mutta mitäpä tuolla on väliä, kun en Tapin enkkaa siellä kuitenkaan uhkaisi. Lähtö siis Porschelta 8.27 ja Puljulta 9.00.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa, en tiennytkään että se on noinkin pitkä vetona (500m), vaikka vieressä asun.

Onko lähtöpaikka määritelty alikulkusillalle asti vai johonkin muuhun kiintopisteeseen?

pjh kirjoitti...

Joo, lähtöpaikka on alikulun risteyksessä olevan valaisinpylvään kohdalla. Eli noin 1 metri alikululta mäkeä "ylös".