lauantai 6. kesäkuuta 2015

La 6.6. - Suomi-juoksun kymppi

Tänään 16km, 1h 13min

Ap: lepo.

Aamulla DOMS oli odotetusti vallannut lihaskuntotreenissä aktivoidut takareidet. Myös sisäreidet olivat kipeät varmaankin sen takia, että olin tehnyt tätä liikettä. Opetusvideo on hieno ja inspiroiva, mutta kyllä se oli heti aamusta aika vaikea pystyä pitämään "keskimmäinen jalka ihan suorana" ohjaajan neuvon mukaan.

Odotin kuitenkin jalkojen fiiliksestä vielä pahempaa ja eiköhän tästä hyvällä verkalla ja BJ:n perusruokavaliolla pääse juoksukykyiseksi.

Ip: vr3 + kisa 10km (40:56) + vr2, 1:13:26, 4:42/km.

Olipa se Perniö kaukana. Pääsin kuitenkin perille reilusti etuajassa katsomaan satasen lähtöä. Ihan kiva tunnelmahan tuolla oli. Kymppi starttasi sitten tunnin satasen perään.


Taas sain kärsiä vanhasta päästä. Ideana oli juosta eka 3.33km kiekka varovasti ja sitten kaksi seuraavaa vähän kovempaa. Olisi pitänyt ottaa muistilappu mukaan. Muistin kyllä juosta ekan kiekan hitaasti, mutta en sitten enää muistanut kiihdyttää vaan juoksin kaksi seuraavaa hyytyvästi vielä hitaammin: 13:26, 13:34, 13:52. Nöyräksi vetää. Tämä on siis tulos kahden kuukauden ylimenokaudesta montun jälkeen. Odotin tiistain polkujuoksun perusteella edes vähän parempaa, mutta tässä on nyt sitten lähtötaso top secret -treenille tehdä jotain tulosta.

Osallistuminen Suomi-juoksuun oli yksi 100-listani tavoitteista (#65). Toki olisi ollut hienompaa osallistua sataselle, mutta halusin kuitenkin nyt kuitata tämän, koska tämä oli kuulemma viimeinen kerta, kun kisa järjestettiin Perniössä. Jatkoa seuraa jossain muualla, mutta en halunnut riskeerata tavoitetta ja kuittasin sen nyt. Toki vilpitön aikomus on käydä vielä satasellakin joskus, kunhan uusi kisapaikka selviää.

Huomenna ajattelin poikkeuksellisesti tehdä järvenkierron illalla, niin ehtii enemmän toipua.

Ei kommentteja: