sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Su 28.6. - Järvenkiertokuukahdus + viikko 26

Tänään 30km, 2h 49min

Ap: jalkateräjumppa 40min.

Vasemman jalan varpaat ovat paljon huonommassa kunnossa kuin oikean jalan varpaat. Eihän se sitten ihme ole, että juoksu ei kulje.

Ip: pitkä 30.2km, 2:48:53, 5:36/km.

Aamun syketestit kertoivat katatoniaa muistuttavasta tilasta. Kirjasin lukemat harkkapäiväkirjaan ja lähdin iltapäivällä järveä kiertämään kehoa kuuntelematta, kun excelissä luki 30km. Vähän yli puolivälin hölkkäilin jotenkin kunnialla, mutta viimeinen kymppi oli kuolemaa ja jouduin kävelemään paljon. Jalat olivat aivan loppu ja jaksoin kerrallaan juosta 1-2 valaisinpylvään väliä. Varmaan juotavaakin olisi pitänyt olla paljon enemmän. Ei ollut kivaa.

Alkumatkasta energiaa riitti vielä aivotoimintaan ja pohdin siinä Mogulin taannoista ME:tä järvenkierrolla. Jos joku ei vielä tiedä, niin Moguli juoksi virallisen tuloksen 23,99km alittaen haamurajan 24km. Eihän meitä tietenkään voi juoksijoina vertailla, kun viimeisin tieto Mogulin maratonkunnosta on 2.38 ja minulla vastaava maratonkunto on 3.03. Mogulin blogissa joku jo spekuloikin, että varmaan kenialaiset tulevat tämänkin pilaamaan ja joku juoksee järven ympäri 19km-tuloksen.

Joka tapauksessa aion vielä rikkoa tuon 23,99km-tuloksen, kunhan ensin pääsen sellaiseen kuntoon, että jaksan juosta tuon kierroksen alle vintsaa. On kuitenkin nyt jo opettavaista katsoa miten oikeat juoksijat eroavat meistä harrastelijoista. Alla on yksi karttakuva Mogulin ME-juoksusta ja minun vastaava suoritukseni. Tuossa nähdään kuinka uittotunnelin kohdalla pitää juosta. Moguli ei ole turhaan kierrellyt tietä pitkin, kun vesistö on tuossa niin kapea. Minä taas jouduin kiertämään tuon lahdelman.


Piti ihan käydä katsomassa paikan päällä miten siitä pääsee sääntöjen mukaan yli (eli uimatta ja kahlaamatta). Ja toden totta! Kyllähän kimmoisa kaveri hyppää kahden laiturin kautta nuo vesiosuudet kolmiloikkaa, kun vain vauhtia on tarpeeksi. Luulisin, että sellainen tyttöjen 15m-tulos riittää. Minulla ei tuohon kyky tule riittämään, joten pitää löytää ne optimoitavat metrit jostain muualta;-)

Viikko 26 (22.-28.6.2015)

Juoksua 117km (5:20/km).
Liikuntaa yhteensä 16h 15min.

Rankka viikko, jonka tuloksena vietän iltaa sikiöasennossa kuumeillen. Huomenna pidän lepopäivän, niin eiköhän tämä tästä taas lähde menemään.

2 kommenttia:

moguli kirjoitti...

Hahaa! Kylläpä siellä tarkkaan syynätään :) Sen voin tässä kaikelle kansalle paljastaa, että askelta on reitillä joutunut venyttämään, mutta sääntöjä ei. Mielenkiintoista olisi juosta joku kerta yhdessä tuo mun reittivaihtoehto ja verrata mittarilukemia.

Jaavi kirjoitti...

Tuo kuume selittää aika paljon...