sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

La-su 20.-21.6. - Isolepo + viikko 25

La: lepo.
Su: lepo.

Nyt olikin excelissä poikkeuksellisesti kaksi peräkkäistä lepopäivää. Kyllähän tuo sydäntä riipaisee, kun piti heittää hukkaan hyvä treenaamiseen sopiva viikonloppu, mutta uskon levon olleen hyvä lihaskuntotempauksista toipumiseen. Molempina aamuina syketesti näytti huolestuttavia numeroita.

Käytin viikonlopun Ellan ajo-opetukseen ja juoksureittien mittailuun. Mittailusta tulikin pari tuntia kevyttä pyöräilyä molemmille päiville. Ajo-opetuksessa olimme ensimmäistä kertaa jo ihan liikenteessä ja molemmilla varmaan oli syke aika korkealla. Hyvin selvittiin kotiin auto ehjänä vaikka toki siellä pari "insidenttiä" oli.

Mittauksissa tein kaikenlaisia pikkujuttuja, mutta kävin myös mittaamassa Pyynikin testijuoksun reitin. Luulisin, että osasin sen mennä oikein, mutta harjun päällä oli pari vaihtoehtoista reittiä, joista en ollut ihan varma. Itse asiassa en usko, että kukaan on sitä itse juoksuunkaan määritellyt, että mistä pitää juosta. Tarkoitan sitä kohtaa missä Pispalanharjun lopussa ajoväylältä siirrytään tien oikealla puolella kulkevalle ulkoilureitille (tuon siirtymän voi luontevasti tehdä kolmessa eri paikassa). Kuitenkin pituusero näissä vaihtoehtoisissa reiteissä oli vain korkeintaan 10 metriä. Mittasin kaksi kolmesta reittivaihtoehdosta ja niiden ero oli noin 5 metriä. Se kolmas oli aika lailla saman mittainen. Pitää vielä käydä jonkun reitin oikeasti tietävän kanssa hölkkäämässä se läpi, niin tulee varmasti oikein.

Joka tapauksessa reitin mittatulos oli 7573 metriä. Tämä siis siinä reittivaihtoehdossa, jonka mielestäni itse juoksin alkukeväästä, mutta reittiähän ei oltu mitenkään merkitty. Mittasin myös "puolivälin pisteen", joka oli kohdassa 3594 metriä, eli selvästi alle puolivälin. Toki tuo eka puolikas on "hieman" raskaampi. Tuolla ekalla puolikkaalla ei ollut reitissä mitään epäselvyyksiä.

Reitti ei ole mitenkään ideaalinen mitata monestakin syystä (maasto, alusta, portaat, etc). Niinpä olinkin aika hämmästynyt, kun ekan puolikkaan kaksi eri mittauskertaa tuottivat tuolle noin 3,5km:n matkalle eroa tasan 9cm! On se tarkkaa puuhaa, kun sen osaa;-)


Viikko 25 (15.-21.6.2015)

Juoksua 51km (5:14/km).
Liikuntaa yhteensä 10h 10min.

Erittäin kevyt viikko kilsoista laskien. Pari kovempaakin yritystä oli mukana, ja molemmat surkeita. En edes viitsi arvailla enää miksi näin voi olla. Katsotaan taas ensi viikon jälkeen. Lihaskuntoa jatketaan ja kilsojakin taas lisätään.

Ei kommentteja: