torstai 27. joulukuuta 2012

To 27.12. - Taas tonneja

Tänään 17km, 1h 32min

Ap: lepo.

Sää oli lauhtunut rajusti ja lumitöissä meni odotettua kauemmin, niin en sitten ehtinyt aamulenkille ennen töiden alkua.

Ip: vr6 + 7 x 1000m / 2min + vr3 (yht. 17.4km), 1:32:02, 5:17/km.

Otin töiden aloituksen rennosti ja lähdin keskellä päivää halliin tonneja vetämään. Alkuun pitkät verkat jahan kanssa ja jonkin ajan kuluttua Tappikin ilmaantui paikalle parin muun pyöräilijäkaverinsa kanssa.
Tonnit otettiin hyvin maltillisesti alkaen 4min/km-vauhdista ja sitten kiihdytellen 5s kerrallaan. Kuusi vetoa mentiin tällä kaavalla ja sitten jaha veti viimeisen reippaammin ja minä roikuin perässä. Viimeisen satasen kiihdytyksessä en ihan pysynyt kantapäillä, mutta aika helposti vedot menivät. Kellotukset 3:59, 3:57, 3:49, 3:42, 3:40, 3:34 ja 3:19.

Nyt on kyllä kulmakerroin juoksussa ihan oikeanlainen ja juoksu tuntuu paremmalta kuin vähään aikaan. Jalat eivät ole vielä ihan kunnossa ja kaksi peräkkäistä vetopäivää pistivät sääret koville, mutta takareidet ovat nyt paljon aiempaa paremmat. Erityisen positiivista on se, että hengitys toimii ja jaksamisen kanssa ei vedoissa ole mitään ongelmia. Rajoittava tekijä on selvästi jalat ja ne ovat siis menossa parempaan suuntaan.

Huomenna pelkkää kevyttä palauttelua.

2 kommenttia:

Marko Forsell kirjoitti...

Hurjaa vauhtiharjoittelua se näyttää sulla olevan tähän vaiheeseen vuotta. Itse vain unelmoin kahdesta perättäisestä vetopäivästä, selviäisi ededs yhdestä.

- mf

pjh kirjoitti...

Minä kun olin juuri onnitellut itseäni maltillisesta treenistä;-)
Joulukuussa tuli nyt 7 jonkinlaista vetotreeniä hallissa, mutta ne olivat kaikki varsin maltillisia ilman maksimivetoja. Parempaahan tämä on selvästi kuin viime vuonna, jolloin tehoja oli vain muutaman kerran ja nekin vielä paljon säälittävämpiä. 2010 tehotreenejä hallissa oli 10 kpl, mutta kyllä tilanne on nyt parempi tuntuman ja aikojen suhteen. Mutta nuo olivat molemmat surkeita vuosia.
2009 joulukuussa tehotreenejä oli 11kpl ja ne olivat valovuoden edellä tätä vuotta. 2008 vastaava luku oli 9kpl ja vauhdit vähän hitaammat. Noihin 2009 treeneihin en kyllä pääse enää ikinä ja pahaa tekee edes selata harkkapäiväkirjaa...

Tsemppejä sinulla Marko kohti ensi vuotta. Sinulla on aika hyvä vuosi takana ja veikkaanpa, että ensi vuosi on vielä parempi;-)