torstai 2. toukokuuta 2013

To 2.5. – Lukonmäki luovutettu

Tänään 20km, 1h 39min.

Ap: kevyt 8.0km, 41:42, 5:13/km.

Kohtalaisen mukava aamulenkki matolla. Ulkonakin olisi ollut ihan OK juosta, mutta halusin katsoa TV:stä USA:n 1930-luvun pölymyrskyistä tehtyä dokkaria. Rajua touhua ja hieno ohjelma! Tuolla sitä sitten hölkätään Route 66:lla joskus;-) Alustava suunnitelma on ylittää Oklahoma syyskuussa, niin eiköhän se jotenkin onnistu.

Ip: 11.6km ml. 2 x Lukonmäki, 57:42, 5:00/km.

Tarkoitus oli tehdä osa 3 Lukonmäen vedoista (6 kpl), mutta jo pelkkä lähtökohta oli toivoton. Reidet eivät vaan ole vielä palautuneet viime kisailuista ja treeneistä. Lisäksi mäki oli kuin tuulitunneli ja mikään ei masenna minua niinkuin vastatuuli.
No, hölkkäilin siis silti mäen alle ja tein kaksi vetoa. Toisen vedon jälkeen valot reisissä vilkkuivat ja sireenit huusivat niin kovaa, että en voinut olla huomaamatta kovaa lähestyvää perätilaa. Jätin vedot siihen, kun tässä olisi kuitenkin tarkoitus juosta kisojakin lähiaikoina.
Aloin myös miettiä, että onkohan tämä edes järkevä harjoitus minulle. Mitä nämä mäkivedot siis kehittävät? Jos haluaisin kehittää lajivoimaa, niin tämä mäki on liian pitkä ja parempi olisi juosta lyhyitä teräviä vetoja. Vk-kuntoa tämä ei kehitä. Hapenottoa tämä varmaan kehittää, mutta ehkä siihen sopisi minulla paremmin kovat tonnit tms. Ja kun olen huono ylämäessä, niin tämä on todella kuluttuva treeni. Otan ainakin pienen aikalisän ja katsotaan viitsinkö näitä vetoja enää yrittää uudelleen.
On tämä juoksu vaan loistava harrastus, kun mille tahansa treenille pystyy keksimään hyvät perustelut puolesta tai vastaan, sen mukaan mitä kulloinkin huvittaa tehdä;-)

Vaikka treenistä tulikin Waterloo, niin juoksu oli silti rentoa ja vire oli hyvä. Nuo kaksi vetoa menivät kovaa (2.27 ja 2.29) ja muutenkin jalat olivat kunnossa. Ongelma oli siis vain reisien palautumisessa näin kovaan treeniin (ja luonteen lujuudessa).

PS. Oletteko muuten huomanneet, että Eurosport ei näytä lainkaan tarpeeksi snookerin MM-kisoja? Se on hieno laji ja maallikolle on ihan käsittämätöntä, miten hyviä ne pelaajat ovat. Harmi, että sitä tulee tuskin 20 tuntia päivässä viikkokaupalla;-)
Minä fanitan tuota entistä mestaria, joka on hieno rehellinen edustaja lajillensa: ”En kaipaa snookeria, mutta tarvitsen rahaa”.
Kaapolle jo kerroinkin, että olen aika monta peliä jo katsonut, mutta en ole vielä nähnyt yhtään ”snookeria”. Tavoitteeni tällä kaudella on siis nähdä yksi snooker... Ennen en usko, että sellaisia edes on olemassa.

Ei kommentteja: