torstai 9. toukokuuta 2013

To 9.5. – SM-maastojen ennustelua

Tänään 18km, 1h 33min.

Tänään vain pari pikkulenkkiä palautteluna.

Ap: kevyt 9.6km, 49:43, 5:11/km.

Huh huh! Aamulenkki raskain jaloin.

Ip: kevyt 8.8km, 42:59, 4:53/km.

Toinen samanlainen kevyt lenkki, mutta nyt välttelin mäkiä ja jaksoin vähän paremmin.

Viikonloppuna juostaan SM-maastot ja minähän en ole siis lähdössä mukaan. Sunnuntaina kuitenkin siskontyttö Silja on mukana N17-sarjassa ja uhkasin kannustusjoukoille spekuloida/ennakoida tuota kisaa. Toivottavasti Silja ei lue tätä ennen kisaa;-)

Ilmoittautuneita Siljan sarjassa on paljon ja koko ikäluokan parhaimmisto on mukana. Itse arvioin 16 juoksijalla olevan mahdollisuuksia sinne kärkikahinoihin ja heistä ehkä 10 erottuu kovimpina suosikkeina. Silja on tietenkin mukana tuossa joukossa.
Kyllähän sen verran realisti pitää olla, että Johanna Matintaloa ei voi tässä kisassa voittaa vaikka juoksunäyttöjä hänellä ei keväältä paljon vielä olekaan. Mutta kaikki sijat hopeasta alkaen ovat kyllä tiukan taistelun takana.
Uskon ja toivon, että valmentaja ei ole käskenyt Klaara Leponiemeä aloittamaan rauhallisemmin, jolloin kisasta tulee todella kovavauhtinen. Tietysti on olemassa riski, että muu joukko ei lähtisi Leponiemen perään, mutta en oikein jaksa uskoa, että Matintalo voi päästää kärkeä alussa karkuun. Leponiemi on kuitenkin kovassa kunnossa ja ei häntä voi päästää pitkälle karkuun vaikka vauhti lopussa hiipuukin.
Kovavauhtinen kisa on ilman muuta Siljalle hyvä, kun loppukiri ei ole vahvin ase, vaikka enoa parempi se kirikin on;-) Kovavauhtinen kisa karsii vielä neljä juoksijaa mitalitaistoista, joten hopeasta ja pronssista kisaavat arvaukseni mukaan Siljan lisäksi Leponiemi, Nakolinna, Seppä ja Wallenius.

Heitänpä sitten erittäin optimistisen leikkimielisen arvaukseni:
1. Matintalo 14.51
2. Silja 14.56
3. Nakolinna 14.59

Juoksussahan tietysti voi käydä miten vaan ja oikeasti mitali on todella kovan työn takana ja vaatii täydellistä onnistumista. Jos mennään päälle 15min, niin sitten kisaan tulee mukaan lisää kirittäriä. Kuuden joukkoon sijoittuminen on tässä porukassa aina kova tulos! Onnea matkaan!

Ei kommentteja: