keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Ke 26.2. – Kolibrin elämää

Tänään 25km, 2h 08min

Olen kuumeisesti yrittänyt pohtia mistä viime päivien jatkuva alamäki ja sykkeen käsittämätön nousu voisivat johtua. Googlasin kaikki mahdolliset sairaudet ja muut syyt, mutta en löytänyt netistä mitään uskottavalta kuulostavaa selitystä. Jäljelle jäi vain yksi luonteva selitys: olen joko mikroaaltouunin tai kännykän säteilystä syntyneen geenimutaation vaikutuksesta muuttumassa kolibriksi. Nyt jälkikäteen vähän ihmetyttää, että en ollut tuota aiemmin tajunnut. Kolibreilla nimittäin leposyke on 400 ja vk-syke 1200. Tuohon suuntaanhan minä olen menossa. Lisäksi kolibrit voivat helposti syödä niin, että niiden paino lyhyessä ajassa kaksinkertaistuu, eli aivan kuin minä työpaikan hampurilaispäivänä tai jenkkimatkalla. Ja kolibrit vielä lenkillä tarvitsevat 15min välein lisäenergiaa, aivan kuin oma jatkuva juomiseni pitkiksellä.

Nyt tietysti joku sanoo, että tuollainen geenivaurio olisi varsin epätodennäköinen, mutta vastaavia tapauksia on luotettavasti dokumentoitu. Esimerkiksi amerikkalainen kuuluisa julkimo Jeff Goldblum muuttui kärpäseksi jonkinlaisen geenitapaturman seurauksena ja tästä on todisteena 1986 valmistunut dokumenttielokuva.

Tänään onneksi kehoni alkoi taistella muutosta vastaan ja huononeva trendi on ainakin toistaiseksi pysähtynyt. Tänään syke oli jopa alempi kuin viime päivinä!

Ap: 17.3km, 1:23:03, 4:48/km.

Tällä kertaa vähän pitempi aamulenkki, kun ei ollut mitään muuta ohjelmaa. Kiersin Vuoreksen ja vire oli selvästi parempi kuin viime päivinä. Jalat ovat yhä samanlaiset pölkyt, mutta ainahan näillä kevään ensimmäisillä sulan maan lenkeillä jotenkin on silti mukavampi juosta. Sykekin pysyi nyt paljon kohtuullisemmissa numeroissa, vaikka pääosin vk-puolella menikin.

Ip: kevyt 8.0km, 44:58, 5:37/km.

Illalla palauttavaa hölkkäilyä matolla. Katselin hienoa dokumenttia kolibreista...

Ei kommentteja: