torstai 27. helmikuuta 2014

To 27.2. – Järvenkierto minimoituna

Tänään 25km, 2h 04min

Ap: 25.2km, 2:04:07, 4:56/km.

Oli taas niin hieno lenkkikeli, että päätin aamulla lähteä järveä kiertämään (vastapäivään). Jotta aika ei tulisi pitkäksi, niin otin haasteeksi tehdä täydellisen suljetun lenkin lyhintä mahdollista reittiä. Selvisinkin kierroksesta 25.19km-tuloksella. Odotin kyllä etukäteen, että reilusti menee alle 26km, mutta en olisi uskonut noin hienoa tulosta sentään! Nyt se meni niin kiusallisen lähelle maagista 25km rajaa, että pakko on vielä tavoitella 24-alkuista tulosta.

Vaikea tosin on keksiä mistä voisi vielä 200m ottaa pois, kun tuo oli jo aika täydellinen suoritus. Vähän saa pois juoksemalla mutkat vielä optimaalisemmin ja pari pientä muutakin oikaisua tuli juostessa mieleen, mutta niillä saa pois vain muutamia kymmeniä metrejä. Härmälässä saa *ehkä* jotain pois, kun juoksee rantaa pitkin. Niinpä ratkaisun avain piileekin Pispalassa. Siellä ei ole mitään hyvää reittiä Pispalan koululta Simolankadun alkuun, mutta täytyy tehdä vielä erillinen tiedusteluretki sinne...

Ai niin, kun matkaa oli jäljellä kymppi, niin päätin kokeilla loppunostolla saisiko keskarin vielä hinattua alle 5min/km, ja menihän se. Näin voin nyt hyvällä omatunnolla kirjata harkan päiväkirjaan juoksuksi. Tapillahan ei taida juoksuksi laskettavia järvenkiertoja viime vuosilta oikein ollakaan...

Ip: lepo.

Ajatuksena oli kyllä tehdä pieni hölkkä, mutta aamun TE-lukema 4.5 sai toisiin aatoksiin.

3 kommenttia:

Tappi kirjoitti...

Hah hah! Sainpa tänään mahdollisuuden osallistua Berliinin maratonille ja vieläpä käytin tarjouksen hyväkseni. Tarkoittaa sitä, että järvisiä aloitetaan retkeilyn sijaan juoksemaan!

Mika Perkiömäki kirjoitti...

Tappi: vai että Berliiniin, mahtavaa! Sinnehän olen itsekin matkalla parin kaverin kanssa, ilmoittelepa jos olet kiinnostunut lähtemään yhteismajoitukseen, meillä olisi vielä 1-2 lisävahvistusta haussa.

pjh kirjoitti...

Sunnuntaiaamuna pääsee keskustelemaan Berliinistä ja muustakin kiinnostavasta kauniissa järvimaisemassa, jos nyt Tapin vedätyksessä pystyy puhumaan;-)