torstai 20. helmikuuta 2014

Ti-To 18.-20.2. – Laiskottelu Redmondissa

Kolmen päivän saldona pyöreä nolla

Niinhän siinä kävi, että kannoin lenkkarit Redmondiin ja takaisin käymättä kertaakaan lenkillä. Oli liikaa töitä ja muutenkaan ei nyt motivaatiota löytynyt. En tehnyt mitään muutakaan edes kaukaisesti liikuntaa muistuttavaa toimintaa. Parhaillaan kirjoittelen tätä baarissa Seattlen lentokentällä, kun edessä on reilun 20 tunnin kotimatka. Perjantaina pitäisi käydä tekemässä joku pieni lenkkikokeilu ja sitten lauantaina Teivocupiin kanttaamaan kaikkien aikojen huonoin tulos, mutta katsotaan nyt miten käy.

Heitänpä tähän vähän pohdintaa amerikkalaisesta elämänmenosta. USA:han on ihan p**seestä melkein kaikilla mahdollisilla tavoilla. Politiikasta ja siihen liittyvistä hulluista ja muista yhteiskunnallisista asioista en edes viitsi kommentoida, mutta tärkeämmistä asioista televisio on se kaikkein karmein asia. Muita hirvityksiä ovat jättimäiset ruoka-annokset ja kelvottomat hotellien suihkut.

Minähän olen siis kohtuullisen ahkera television kuluttaja, mutta jenkeissä on ihan mahdoton katsoa telkkaria. Se on sietämätöntä. Mainosten määrä ja tapa, jolla ne sekoitetaan ohjelmiin, on raivostuttavaa. Ja mainosten sisältö sitäkin karmeampaa (erityisesti lakimiesten ”oikeutta sinulle” –mainokset). Tällä kertaa yritin katsella olympialaisia, mutta järkeviä lajeja ei näytetty ollenkaan ja muiltakin osin lähetys oli pelkkä tilkkutäkki jotain typeriä katkelmia kisojen ajalta. Kuuntelinkin lopulta Sotshi-lähetykset Ylevero Puheen nettiradiosta.

Mutta sitten on se yksi poikkeus, jossa USA on täysin ylivertainen: jääkiekon televisiointi! Suomi-Venäjä tuli suorana ilman häiritseviä mainoksia (paitsi erätauoilla). Selostajat ja kommentaattorit ovat aivan käsittämättömän hyviä. Kevyesti sata kertaa parempia kuin Suomessa. Analyysi on viiltävää, asiantuntemus Suomen seurajoukkueita myöten oli jäätävää, ja televisiokuvan ja grafiikan käyttö analyysissä oli erinomaista. Ottelun seuraaminen oli todella nautinnollinen kokemus, jota tietysti auttoi Putinin vetäminen kölin alta. Täydellinen päivä!! Vaikka Ruotsille varmaan hävitään välierässä, niin Putinin nöyryytys korvaa kaiken.

Ei kommentteja: