lauantai 1. helmikuuta 2014

La 1.2. – 400m debyytti

Tänään 9km, 52min

Ap: kevyt 5.1km, 26:50, 5:16/km.

Kisa-aamu on valjennut. Minullehan tämä on rutiinia ja ammennan voimaa pitkästä kokemuksesta. Frankfurtissa kun alitin 3h ekaa kertaa, niin tein aamulla noin 5km verkan. Sama juttu saa luvan toimia nytkin, joten lähdin kisapaikalle verkkaamaan ja haistelemaan tunnelmaa. Ajaessani hallille sain viimeisen kilsan madella 60-luvun mersua ajavan papparaisen perässä kahtakymppiä. Pappa kääntyi eleettömästi kiellettyyn ajosuuntaan Pirkkahallille. Olin siis oikeassa paikassa.

Hölkkäilin rataa ympäri ja katselin muita sprinttereitä tekemässä omia verkkojaan. Kukaan ei näyttänyt erityisen pahalta vastustajalta. Lopuksi lähdin B-halliin mallailemaan telinestarttia. Olin aamulla katsonut youtubesta miten se tehdään, joten homman piti olla hallussa. Vähän yllätti, että vahvempi jalka (=oikea) pitäisi olla edessä. Kokeilin kaksi starttia ja kävelin siltä seisomalta tuomarineuvoston luokse anomaan armoa. Kun siellä vähän mietittiin ja selailtiin sääntökirjoja, niin selvisi, että pystylähtö on vetskuille sallittu! Unohdan siis tällaiset nuorison hapatukset ja lähden pystystä vasen jalka edellä niinkuin aina ennenkin. Oxroadissakin se toimi ihan hyvin.

Ip: vr2 + kisa 400m (65,60s) + vr2.

Kunniakas viimeinen sija oli reissun tuloksena ajalla 65,60. Mitähän tuohon osaisi sanoa? Juoksu tuntui niin oudolta, että en oikein tiedä miten se meni. Ei aavistustakaan vauhdinjaosta, paitsi tietysti giganttinen kangistuminen loppusuoralla, mutta luulisin sen kuuluvan asiaan.

Verkkailin alkuverkat B-hallin juoksusuoralla. Pitää kyllä kysellä joltain asiantuntijalta minkälainen lämmittely 400 metrille pitäisi tehdä. Minä tein perinteisen maratonverryttelyn, eli hölkkäsin pari kilsaa ja otin muutaman lyhyen avauksen. Eipä tuossa 80m juoksusuoralla mitään kunnon vetoja olisi pystynyt edes tekemään.

Tästä juoksusta voi päätellä, että sprintteri-ikäni on noin 60v. Omalla ajallani olisin niukasti voittanut M60- ja sitä ylemmät sarjat, mutta M55-sarjassa mentiin jo *paljon* kovempaa (Kirjavainen vei tietysti voiton ajalla 63,10). Oman sarjani voittoon juostiin sitten jo ajalla 58,59!

Kyllähän tuosta nälkä jäi ja ehdottomasti yritän tänä vuonna sen 65s rajan alittaa. Nyt tiedän tuon tavoitteen olevan saavutettavissa. Pitää vaan kokeilla muutama kerta ja tottua tuon tyyppiseen juoksuun, että osaa aloittaa oikein. Kiihdytystäkin pitää vähän parantaa. Piikkareita pitää kokeilla treeneissä, kun nyt pistin ne vasta kisaan ja en oikein saanut tuntumaa juoksuun ekan puolikkaan aikana.

Hyvä puoli tässä tavoitteesta jäämisessä oli se, että nyt voin antaa itselleni luvan lopettaa leukahaasteen. Jatkan kyllä leukojakin, mutta en joka päivä. Helmikuun päätavoitteekseni asetan kuitenkin 10 minuutin lankun. Tappihan odotetusti heitti pöytään 8min lankun eilen ja mielestäni 10min on se sopiva seuraava askel. Tuon yrityksen aika on kuitenkin vasta loppukuusta.

EDIT: Unohtui sanoa se ilmeinen juttu, että huomenna järvenkierto normiaikaan! Hyvin tuntuu porukkaa olevan tulossa, joten mukaan vaan muutkin.

4 kommenttia:

muta kirjoitti...

Tsempit neloselle !!

pjh kirjoitti...

Perkele! 65,6. Pakko se on vielä kokeilla uudestaan...

muta kirjoitti...

Kova tulos joka tapauksessa.
Onnittelut siitä.

pjh kirjoitti...

Kiitos muta! kyllä tuosta luulisi se 0.6s lähtevän pois, kunhan jostain vaan löytyisi kisa.