perjantai 31. tammikuuta 2014

Pe 31.1. – Ennakko SM-halleihin

Tänään 7km, 37min.

Ap: kevyt 7.0km, 36:40, 5:14/km.

Aamuhölkkä matolla.

Ennen lenkkiä tein päivän 31 leukaa. Eiköhän tämä tammikuu riitä leukahaasteesta minulle tällä kertaa, eli kuukauden aikana tuli 496 leukaa. Helpostihan sitä vielä voisi jonkin aikaa jatkaa, mutta kehitystä ei kyllä tapahdu ilman lepopäiviä ja aika ilotonta punnertamistahan tuo päivän leuka-annos on. Jotain pitää kyllä sitten tilalle keksiä, kun nyt on saanut jonkinlaisen peruskunnon luotua. Teenpä seuraavasti: Jos huomenna 400m menee tavoitteeseen 65s, niin sitten jatkan leukoja 50:een saakka, mutta muussa tapauksessa lopetan tähän.

Ip: lepo.

Päätin siis osallistua huomenna koukkupolvien 400m SM-kisaan. Onhan tuo kisojen sähköisen ajanoton väärinkäyttöä, mutta teen sen silti. Tarjolla on valitettavasti epäonnekas 13. sija monta sekuntia muiden takana, mutta tämä on silti hyvä tilaisuus saada juostua virallinen aika tilastoihin. Onhan se vähän SM-kisojen arvolle väärin, että sinne lähdetään tavoittelemaan 65s aikaa. Mutta kyllä siellä moni muukin päälle 60s juoksee, joten pääsen kyllä loppusuoralle samaan aikaan muiden kanssa. Ja onhan meillä omat radat, niin en ole kenenkään pikajuoksijan tiellä.

En usko, että tulen enää koskaan juurikaan paremmassa 400m kunnossa olemaan kuin nytkään, joten ihan hyvin voin tuota tavoitetta kokeilla. Silti 65s tuntuu aika kovalta, kun en taida olla edes 200m matkaa ikinä alle 32s juossut. Pakko on aloittaa ihan täysillä ja tähdätä splitteihin 31-34. Eniten arveluttaa telineiden käyttö startissa. En ole varma, mutta luulisin sen olevan pakollista (varaslähdön monitoroimiseksi). En ole koskaan telineitä kokeillut, joten tässä mennään aika sokkona.

Olen ilmoittautunut sunnuntaina myös 3000m matkalle, mutta se jää väliin ja lähden järveä kiertämään. Ei minulla sinänsä mitään ongelmaa olisi mennä juoksemaan kunnon mukaista 10.30-tulosta, jos juoksu tuntuisi edes jotenkin siedettävältä. Mutta liian masentavaa on juosta, kun joutuu raastamaan jo ennen ekan kilsan loppua... Yritän sitten kesällä uudestaan tällaisia matkoja.

Tammikuussa 393km.

Ei kommentteja: