perjantai 10. tammikuuta 2014

Pe 10.1. – Hengetöntä menoa kasilla

Tänään 13km, 1h 06min.

Ap: kevyt 7.0km, 36:22, 5:12/km.

Aamulenkki matolla. TE 3,1. Ei hyvältä näytä.

Ip: vr3 + 800m kisa (2.23,25) + vr2 (yht. 5.9km), 29:29, 5:00/km.

Oli vähän läpihuutojuttu tuo 800m enkä saanut oikeaa fiilistä päälle. Verkassa tuntui tuttuun tyyliin huonolta, mutta se ei tarkoita mitään. Verkka jäi kuitenkin ihan liian kevyeksi ja kunnon avaukset jäivät tekemättä. En tajua miksi olin noin saamaton. Tulos kuitenkin oli, että viivalla ei ollut hiki päällä eikä kunnon tappamisen meininkiä.

Kisan pahin virhe oli, että alku oli aivan liian hidas. Jäin parin hitaamman juoksijan taakse alkukiihdytyksessä ja pääsin ohi vasta 200m kohdalla. Keula olisi ollut erinomainen jänis, eli en toki olisi perässä pysynyt, mutta olisin voinut saada nopean alun. Nyt meni eka 200m noin 35s (vähän jopa päälle), kun piti mennä (alle) 34s, ja vauhti oli vielä nykivää. Väli 200-500m meni perusjuoksua noin 53s (vähän alle) ja muistaakseni juoksin senkin jonkun peesissä vähän liian hiljaa ja olisi pitänyt mennä nopeammin ohi. Ohitin sitten kaarteessa liian kovalla vauhdilla ja viimeinen kierros kestikin lopun kangistumisen kanssa noin 55s. Loppusuoralla Viljo Kirjavainen juoksi vielä kevyellä askeleella ohi.

Omalla kellolla aika 2.23,x. Sähköaikoja varmaan tulee sitten nettiin joskus [edit: 2.23,25]. Kai tuo oli kunnon mukainen perussuoritus, mutta ei jäänyt hyvä maku ja annan yrityksestä vain välttävän arvosanan 6. Vaikka lopussa kangistuinkin, niin yritystä ei ollut tarpeeksi. Olisi pitänyt pystyä se sekunti puristamaan jostain kohtaa pois. Ainoa keino saada parempi aika on lähteä selvästi kovempaa. Yritän löytää jostain vielä toisen kasin hallikisan ja kokeilen uudelleen tästä kokemuksesta viisaampana.

Illan päätteeksi sitten kovemmat juoksijat kisasivat 3000 metrillä ja kyllä sitä kärsimystä oli mukava seurata sekuntikellon kanssa radan vierestä;-)

4 kommenttia:

muta kirjoitti...

Tiukka veto. Jyväskylässä ensi viikon torstaina hallikasi.
http://hu-82.vuodatus.net/

Ite jätän väliin, juoksen seuraavalla viikolla 3000m. Ja vet.SM halli 3000m olis ajatuksissa myös.

pjh kirjoitti...

Kiitos muta!
Otetaan vakavaan harkintaan tuo tosrtain kasi Jyväskylässä. Toki logistiikka työpäivänä voi olla vähän hankala.

Siellä lienee muuten 200m rata? Se pistää miettimään ja varmaan vähän karsii tuloksesta pois...

muta kirjoitti...

Joo 200m rata on täällä Hipposhallissa.

Voin käydä ilmoittaas sut jos oot tulossa niin ei tarvi viideksi ehtiä. Oon siinä vieressä joka tapauksessa tuolloin neljään saakka töissä joten hallissa käynnistä ei ole vaivaa.

pjh kirjoitti...

Ei se nyt sitten valitettavasti onnistunutkaan tuo Jyväskylän kisaan lähteminen. Pieni jalkavamma ahdistaa. Kiitos kuitenkin muta tarjouksesta auttaa!