keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Ke 8.1. – Jänis hakusessa

Tänään 7km, 37min.

Ap: lepo.

Ip: kevyt 7.0km, 36:31, 5:13/km.

Sama ikuinen mattoseiska illalla pitkän työpäivän jälkeen. TE 3,0. Joopa joo...

Juoksuvire ei todellakaan ole huipussaan, mutta flunssa on kokonaan mennytttä, joten kai se pitää henkisesti alkaa valmistautua perjantain happohyökkäykseen. Tavoitteena kasilla on pakko olla uusi ennätys, eli 1.22,3 pitäisi alittaa. Tuon (käsi)ajan siis juoksin kesäkuussa Otaniemen kentällä Juoksufoorumin tapahtumassa. Kun vertailen treenejä nyt ja kesällä, niin niiden perusteella ei kyllä ole mitään syytä odottaa uutta ennätystä. Asetan toiveeni siihen, että lihaskuntotreenit ja vähemmän juoksumäärää sisältänyt harjoittelu kuitenkin loihtisivat vielä ennätyskunnon esiin, vaikka vk-kunto pitemmillä matkoilla on huonompi. Onneksi perjantaina on muuten sähköinen ajanotto, joten siinä mielessä ennätys tulee varmasti vaikka vähän tuosta käsiajasta jäisinkin.

Suunnitelma on selvä, eli eka puolikas täysillä. Kesällä puolikkaat menivät 70-72 ja nyt eka puolikas on mentävä 69 tai jopa vähän alle. Toisen raastan sitten minkä jaksan. Kesällä Lassi veti koko kisan ja sain peesaata, joten olosuhteet olivat optimaaliset. Omalla vedolla ei ole enkkaan mitään mahdollisuuksia. Tilauksessa olisi jänis, joka juoksee ekan puolikkaan 68s. Tällöin voisin itse pyrkiä splittiin 69-72. Onko muita lähtijöitä ja löytyykö jänistä? Jänis saa olla selvästi nopeampikin, eli ei minun tarvitse peesissä pysyä, kunhan joku juoksisi siellä edellä. Kyllähän se tosin muutenkin mahdollista on, että osallistujien joukossa on sentään joku, joka juoksee alle 2.20.

Suunnitelma on siis hyvä. Lainasin kuitenkin tähän jonkun Facebook-päivityksestä oheisen hienon aforismin. Se sopii juuri juoksuun aivan erinomaisesti ja korvaa mielestäni yleisemmin tunnetun virheellisen version.

Ei kommentteja: