lauantai 18. tammikuuta 2014

La 18.1. - Montussa

Tänään 16km, 1h 19min.

Ap: kevyt 7.0km, 37:05, 5:18/km.

Aamuverkka matolla. Lähinnä painin itseni kanssa Teivoon lähtemisestä samalla kun katselin Freedom Riderien kansalaisoikeustaistelua 1960-luvun alussa. Oli ihan vaikuttava dokumentti taas.

Jalka ei ole oikein kunnossa ja ulkona on ihan perkeleen kylmä. Olisi ollut todella helppoa perustella kotiin jääminen. Onneksi kuitenkin olen juuri lukemassa Maaninkavaaraa ja ymmärrän yhteiskuntamme alennustilan. Ei olisi Myrskylän kohdalla kartassa niin monta nuppineulaa, jos Lasse olisi jättänyt treenit väliin aina kun vähän kolottaa tai ulkona on pakkasta!

Ip: vr4 + Teivocup 5.0km (20:23), 42:15, 4:42/km.


Kun joskus pääsen taivaltamaan Route 66 –tietä kohti Kaliforniaa, niin yksi reitin hienoimmista nähtävyyksistä on oheisessa kuvassa oleva monttu. Nyt kyllä tosin tuntuu siltä, että olen tuon montun löytänyt ihan itse täältä kotimaasta. Sain nimittäin Teivocupissa kulumaan aikaa reilusti päälle 20 minuuttia. Aloitin hiljaa ja hyydyin tasaisesti lisää matkan aikana. Ei voi tajuta mistä on kyse. Olihan se vähän huono merkki, että alkuverkan jälkeen mittari kertoi, että palautumiseen kuluu 18 tuntia ja kisaan oli aikaa 2 minuuttia... Eiköhän se kevätkausi ollut nyt tässä.

En ikimaailmassa uskonut Teivoon lähtiessäni, että 20min päällitys olisi mahdollinen. Jos olisin sen tiennyt, niin en olisi lähtenyt mukaan. Muistelen jopa, että joskus täällä blogissa lupailin lopettaa juoksun sinä päivänä, kun vitoseen menee aikaa päälle 20min. En kuitenkaan löytänyt tuota kirjoitusta enää ja en ole varma oliko se kuitenkin joku muu raja.

Ainoa mieleen tuleva selitys giganttisen surkealle suoritukselle on se, että keholtani on riistetty etanolin saanti jo 17 kokonaisen päivän ajan. Se voi olla sekoittanut elimistön prosessit kokonaisvaltaisesti, kun esim. maksalla ei ole mitään tekemistä ja ilman treeniähän elimet laiskistuvat.

Kaiken muun kivan lisäksi sormet ja varpaat jäätyivät niin totaalisesti, että kyllä minulta jää nyt huominen järvenkierto väliin. Taidan sen sijaan käydä hallissa hölkkäämässä hesselien lopetettua leikkinsä.

1 kommentti:

Markus kirjoitti...

Alkava / piilevä lenssu hyydyttänyt miehen? Eihän tossa pakkasessa muutenkaan nyt kone kyllä herkimmillään oo.

Hesselit muuten lopettaa huomenna rullailun jo klo 8 kun junnujen jalisturnaus tuli sotkemaan setämiesten vakavaakin vakavammat reeniohjelmat, tuu silloin jo hallille niin on huonoo seuraa tarjolla.