maanantai 13. tammikuuta 2014

Ma 13.1. - Idoli on selätetty

Otsikko ei valitettavasti viittaa Shania Twainiin, vaan juoksun saralla saavutettuun murskavoittoon takavuosien sankaristani Hicham El Guerroujista. Mutta siitä lisää alempana.

Tänään 12km, 1h 01min.

Ap: lepo.

Aamulla vain pakolliset 13 leukaa (7+6). Huomenna taidan siirtyä jo kolmeen sarjaan, niin ei tarvitse ihan täysillä rimpuilla. Vaikka tuo leukahaaste ei vie aikaa kuin sen pari minuuttia päivässä, niin kyllä se nyt alkaa jo vähän stressata;-)

Ip: vr3 + lentävä 20m + 10 x 300m / 2min + vr3, 1:01:00, 5:05/km.

Töiden jälkeen suuntasin Pirkkahalliin ja siitä tulikin ikimuistoinen reissu!

Hicham juoksi nykyisinkin voimassa olevan 1500m ME:n Roomassa heinäkuussa 1998. Aikahan oli tasan 3.26,00. Tuosta aivan upeasta juoksusta en löytänyt enää kunnollista videotallennetta, mutta tunnelmaan pääsee tästä huonolaatuisestakin videosta: http://www.youtube.com/watch?v=tyoRtYr8mdc. Ei kyllä ihan pian kukaan riko tuota käsittämätöntä ennätystä! Kylmät väreet nousevat vieläkin viimeistä kierrosta ihastellessani.

Hichamin juoksu tarkoittaa 20 metrin keskiajaksi 2,746 sekuntia (pyöristettynä alaspäin lähimpään tuhannesosaan). Tuo 20m aika on ollut minulla tavoitteena jo yli viisi vuotta sen jälkeen, kun ohitin Daniel Komenin 3000m ME-vauhdin (2,937s/20m) vuoden 2008 lopussa. Hichamin jalanjäljillä yksi loppuelämäni tavoitteista olikin tuo 2,74s 20m lentävällä lähdöllä, ja se on nyt suoritettu. Kokeilin alkuverkassa ensin lenkkareilla täysivauhtista vetoa, joka meni 2,757s, eli sekin oli jo reilu uusi ennätys. Näin tilaisuuteni koittaneen ja vaihdoin piikkarit jalkaan. Tein kolme yritystä, joista keskimmäinen toi tuloksen 2,728s! Kaksi muuta yritystä hajosivat yliyrittämiseen.

Rastitan siis nyt tavoitteen #25 tehdyksi! Absoluuttisesti tulos ei ole kummoinen, mutta minun lihassoluilleni tämä oli ihan maksimijuttu. Olen nyt saavuttanut nopeudessa elämäni huippuvauhdin enkä enää pyri parempaan. Seuraava merkittävä rajapyykki olisi Rudishan 800m ME-vauhti, mutta se tarkoittaisi 20 metrillä jo aikaa 2,522s. Tarkkaavaiset urheilun seuraajat ovat varmasti huomanneet, että Kaapo, tuo Onkiniemen lahja Suomen pikajuoksulle, tempoi eilen alle Rudishan vauhdin. Se vauhti on kuitenkin jo ihan toiselta planeetalta ja minä voin yrittää sitä seuraavassa elämässä. Mutta olen ihan tyytyväinen siihen, että nopeuteni puolesta kykenen juoksemaan 1500m ME:n. Toki kestävyydessä on vielä hieman kehittämistä...

Tuon tavallista kovemman alkuverkan jälkeen juoksin vielä päätreeninä 10 x 300m / 2min siten, että vedot kulkivat välille 55-57s ja palautuksena aina kierros hölkkää tasan kahteen minuuttiin. Olisihan se saanut helpomminkin mennä, kun vauhdit eivät tuon paremmat olleet. Selvisin kuitenkin, mutta edelleenkään ei kuuhun mennä.

PS. Huomenna vetoja hallissa alkaen klo 19:30.

2 kommenttia:

Mika Perkiömäki kirjoitti...

Melkoista kyytiä on menty, onnittelut! On tainneet lihaskuntotreenit tehdä tehtävänsä.

Tartteis varmaan kanssa joskus kokeilla tommosia 20-metrisiä.

pjh kirjoitti...

Kiitos!
Sinähän voisit tosiaan palauttaa Kaapon maan pinnalle ja räjäyttää pankin alittamalla 2,5s.