keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Ke 1.1. – Uuden vuoden M50-pohdintaa

Tänään 11km, 58min.

Ap: kevyt 11.2km, 57:36, 5:09/km.

Väsynyt aamuhölkkä ulkona. Kyllä olenkin saanut jalat tilttiin. Tarkoitus oli vielä kahvakuulailla, mutta oli helppo päätös noudattaa mittarin ohjetta ja palautella loppupäivä.

Ip: lepo.

Nyt kun tuloksia pitäisi M50-sarjassa tehdä, niin otan käyttöön äärimmäiset keinot sillä periaatteella, että mikä tahansa muutos on hyväksi. Kevään päätavoitteeni on siis Hampurin maraton toukokuun alussa. Tuo juoksu on muuten Ruusun päivänä 4.5. päivälleen 30 vuotta sen jälkeen, kun kotiuduin nuorena miehenä asepalveluksesta täysin oppineena siltojen rakentajana ja rikkojana. Optimoidakseni kisavalmistautumiseni aloitan tässä lähipäivinä tipattoman elämän, joka saa jatkua tuohon maratoniin saakka. Siinähän sitä tulee shokkihoitoa elimistölle, kun viinin tissuttelu saa jäädä. En usko, että siitä tipattomuudesta on mitään oikeaa hyötyä, mutta ainakin se on muutos, ja ehkä sillä on pientä vaikutusta kokonaan lapasesta karanneen painon hallinnassa. Tietenkin on iso riski, että yksi pahe korvautuu toisella ja alan taas käydä naisissa, eli Aino saattaa löytää tiensä takaisin päiväohjelmaani viinin tilalle.

Toinen tärkeä juttu on, että aion jatkaa ja lisätä lihaskuntotreeniä sen eri muodoissa. Eli joka viikko 1-2 kuntopiiriä/kahvakuulaa ja sitten kaikenlaista pientä muuta tekemistä melkein päivittäin. Ihan mielenvirkistykseksi lähdin myös mukaan leuanvetohaasteeseen, jossa joka päivä vedetään päivän numeron (laskettuna vuoden alusta) verran leukoja. Siis yksi leuka tänään, 10 leukaa 10.1., 20 leukaa 20.1., jne. Tavoitteeni on pysyä mukana tammikuun 30. päivään saakka (tarkoittaa 465 leukaa tammikuussa), mutta vaikeaa se tulee olemaan. Jos nuo leuat alkavat vaikuttaa muuhun treeniin, niin sitten luovutan. Niin ja sellainen juttu, että leukoja ei toki pidä vetää kerrallaan, vaan tammikuun 30. päivä voi vetää vaikkapa 6x5 leukaa.

Ja lankkuakin voisin taas yrittää jatkaa. Haluan kiiruhtaa hitaasti, joten otan uudelleen sen saman 30 päivän lankkuohjelman tammikuulle, mutta lisään minuutin jokaiseen suoritukseen. Näin ollen tammikuun lopussa pitäisi mennä se 6 minuuttia... Saa nähdä jaksanko tästä motivoitua tarpeeksi, kun kaikkea muutakin pitäisi tehdä. Luotan kuitenkin siihen, että iltaisin on paljon ylimääräistä energiaa, kun ei saa rentoutua viinin kanssa.

Juoksumäärät pidän ainakin tammikuun vielä pieninä, eli 80-100km/viikko. Näillä eväillä toivottavasti kevään aikana tulee joku ennätyskin, tai ainakin parempia tuloksia kuin viime vuosina.

Ei kommentteja: