tiistai 18. helmikuuta 2014

Ma 17.2. - Matkapäivä

Tänään -

Nautinnollinen matkapäivä sardiinipurkissa Helsingistä Lontoon kautta Seattleen. Kyllä muutaman kerran piti taas paikalla 46F istuessani miettiä elämän mielekkyyttä, kun tällaisia reissuja joutuu tekemään. Takareidet huutavat hoosiannaa vaikka kuinka yrittäisi asentoa siinä penkkien puristuksessa vaihdella.

Onneksi sain kuitenkin GT:n ääressä sivistää itseäni urheilutieteen saralla. Opin matkalla loistavasta The Economist –lehdestä kaksi tärkeää asiaa:

1) Xenon-kaasua hengittämällä saa EPO-arvot luonnollisesti nousemaan. Tämä on erityisesti Venäjällä suosittu keino. Vaikutuksen pitäisi olla vähintään yhtä hyvä kuin alppimajassa paitsi että vaikutus kestää paljon kauemmin. Jos vain keksisin mistä tällä viikolla saan Xenon-kaasua, niin ehkä se TC 20min on lauantaina vielä mahdollinen. Ja tämä siis ei ole kielletty menetelmä, vaan toistaiseksi vielä Wadan sallima. Tehokkain seos on 50% Xenonia ja 50% happea (tuntuu aika rajulta, mutta niin tuossa artikkelissa sanottiin). Muutama minuutti pari kertaa viikossa riittää, ja sitten vielä ennen kisaa viimeinen annos.
Nyt minulla on ohjelmassa siis Xenon ja Kaapon astma-lääkkeet, niin eiköhän näillä jotain saada aikaan!

2) Toinen uutinen ei ollut minulle itselleni kiinnostava, mutta sitäkin tärkeämpi hesseleille. Nimittäin nyt on aukottomasti todistettu, että komeat alfa-urokset ovat kovempia pyöräiijöitä kuin kiltit nössöt. Tutkimus tehtiin TDF-osallistujilla. Mikään yllätys tuo ei ollut, mutta silti tämä evoluution karu totuus jaksaa yllättää. Tappi ja muut paikalliset nössöt pyöräveikot voivat siis nyt ihan tieteen tukemana lopettaa polkemisen ja siirtyä kuninkuuslajiin, eli juoksuun.
Economistin artikkeli hesseleistä löytyy tästä osoitteesta. En ole ihan varma onko siihen yleinen access, vai vain tilaajilla. Jos ette pääse tekstiin, niin pistäkää kommentti ja teen siitä kopion johonkin muualle;-)

Ei kommentteja: