maanantai 16. kesäkuuta 2014

Ma 16.6. - Montrail

Onneksi kävin eilen Jarin kanssa vaeltamassa 33km, niin sain siinä hyvän treenin, jonka ansiosta varmaan tämän aamun 51km vaellus meni sitten jo ihan hyvin.

Ohjelmassa tänään oli siis jo melko kauan suunnittelemani Montrail. En tiedä miksi tuon lenkin nimi on Montrail, mutta kyseessä on kuitenkin Juoksufoorumillakin paljon esillä oleva reilu 50km kierros Nuuksion kansallispuiston maisemissa. Kierros on osa Reitti 2000 -ulkoilureittiä. Erilaisia pääkaupunkiseudun yhteislenkkiporukoita käy sitä aika usein kiertämässä ja olen etsinyt sopivaa aikataulua päästä itsekin mukaan, ja tänään sellainen löytyi. En halunnut hukata tilaisuutta vaikka fyysinen valmius tällaiseen lenkkiin ei juuri nyt ollut optimaalinen. Yhteislenkki luonnonkauniissa Nuuksion maisemissa oli kuitenkin yksi 100-listani tavoite (#38), joka on nyt selvitetty.

Herätys oli kahden lähes kokonaan valvotun yön jälkeen 3.30 ja lähdin aamulla klo 5 ajamaan kohti Pirttimäen starttipaikkaa ei-niin-kovin-virkeänä. Aamun pelasti taas Radio Nostalgia klassikolla Y.M.C.A, joka tuo minulle aina mieleen Just for Laughs –piilokameraohjelman tämän hervottoman pätkän. Loppumatka menikin sitten hyvin mielin.

Klo 7 meitä oli valmiina lähtöön minun lisäkseni viisi foorumilaista, joista ketään en ollut aiemmin tavannut. Mukana suurimpana ”tähtenä” (jos Västilän 100-vuotismaratonin hallitsevia mestareita ei lasketa) oli nimimerkki –James-, joka harrastaa vähän vaativampia pitkiä lenkkejä. Ja jolla muuten on upein näkemäni blogi-kansikuva;-) Jameksen reissuista olikin kiva kuulla tarinaa lenkin aikana.

Lenkki vaellettiin hyvin rauhallisesti ylämäkiä kävellen ja erilaisia taukoja silloin tällöin pitäen. Sää oli paras mahdollinen, eli melkein koko ajan kaunis auringonpaiste ja silti viileä ilma. Porukka pysyi yhdessä loppuun saakka. Reitti oli pääosin helppokulkuista ulkoilureittiä tai metsätietä, vaikka joitakin teknisesti hankalampia polkuosuuksiakin oli kohtalaisesti. Nousuja oli toki paljon. Lähes koko matkan ajan reitti kulkee hienoissa Nuuksion metsissä ja kyllähän siellä oli todella upeaa vaeltaa! Oheisen linkin takana on muutamia laadukkaita Jameksen ottamia kuvia, joista aika hyvin näkee reitin maisemia.

Mittaa lenkille tuli siis vähän yli 51km ja aikaa kaikkine huoltotaukoineen kului 6h 37min. Vaellus sujui minulta tyhjistä reisistä huolimatta melko helposti ja vauhti oli juuri sopivan hidas tekemään tästä nautittavan kokemuksen.

Ohessa kuva starttipaikalta, jossa vanhan väsyneen miehen pään välittömästi oikealla puolella näkyy kartalla se kierretty Montrail-luuppi.

Toinen maisemakuva matkan varrelta. Järviä/lampia on Nuuksiossa todella paljon...

Vasen sääri on taas muuten yllättäen kipeytynyt lisää. Ja kohtuullisen tukalaa oli ajaa kotimatka Tampereelle, kun takareidet särkivät autossa kaikissa asennoissa. Mutta luotan siihen, että tämä juoksutauko kuitenkin lauantaihin mennessä hoitaa tilanteen kuntoon.

Ei kommentteja: