sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Su 22.6. – Lisää Birgittaa

Tänään polkuhölkkää ja kahvakuulaa

Ap: polkuhörhöilyä 1h 45min.

Kävin tiedustelemassa Sääksjärven ja Kirskaanniemen välisen pätkän Birgitan polkua. Mittaa tuli 5km ja siitäkin noin kilsa oli tietä, ja silti edestakainen tiedustelu vei kaksi tuntia! Syynä oli pääasiassa Höytämön alueen pieni pätkä, joka kulkee Lehtivuoren rinteillä. Oikeita polkuja oli vaikea löytää ja ne olivat todella hitaita edetä. Oli vähän sateista ja polut olivat märkiä ja liukkaita. Kirskaanniemen puolella reitti oli selkeä ja polutkin helpompia, mutta hidastahan se oli silti. Tiedustelun jälkeen hölkkäsin reitin paluusuuntaan GPS-jäljen saadakseni, mutta vieläkin taisin vähän harhailla Lehtivuorella. Tällä pätkällä ei taida edes ihan 8min/km onnistua sitten pitkän kierroksen osana. Ainakin pitää valita yritykseen kuiva keli.

Pitää vielä mainostaa, että kyllä se vaikea Lehtivuoren kierros kuitenkin kannattaa tehdä. Kun oikean polun lopulta löytää, niin se kulkee Hirvi-Simunan kiven vieritse ja onhan siellä melkoisia lohkareita! Ihan innostuin kotona lukemaan tarinoita Hirvi-Simunasta. Niin se vaan historia ja menneisyys alkaa kiinnostaa, kun ikää tulee;-) Vielä jokunen vuosi sitten historia ei kuulunut kiinnostuksiini ja aina ihailin, kun isä ahmi sitä käsittämättömiä määriä. Mutta kyllä nyt alan ymmärtää miksi. Tietenkään sadut Hirvi-Simunasta elämässä metsän eläinten kanssa harmoniassa (hirvetkin tulivat vapaaehtoisesti ammuttavaksi) eivät nyt varsinaisesti ole historiaa, mutta ajatus varmaan tuli selväksi;-)

Lehtivuoren polut näyttivät usein tältä. Siinä on baana, miksi et juokse!

Lehtivuori oli aikanaan Yoldiameren saari. Missä ovat kaikki turistit? En nähnyt yhtään ihmistä... Tämä historia kuitenkin on syynä noihin huimiin kivikkoihin.

Kirskaanniemen polut olivat hyvin erilaisia, mutta kyllä näiden juurienkin kanssa piti varovainen olla.

Ip: kahvakuula 20min.

Heiluttelin iltapäivällä vielä Markon kahvakuulatreenin. Puoli vuotta tuli taas taukoa tuohonkin ja kyllä se tuntuu! Painot ja toistot ovat molemmat pudonneet aika lailla. Jos tästä vielä keventää, niin pitää ottaa heliumkuulat käyttöön;-) Millä sitä saisi itsensä tajuamaan, että jonkinlaista lihaskuntotreeniä on tehtävä säännöllisesti läpi vuoden. Yritä nyt pässi ymmärtää!!

2 kommenttia:

Tappi kirjoitti...

Onko Birgitan pitkälle kierrolle paikkoja vapaana? Minulla oli tuo haaveena monta vuotta, kun vielä juoksentelin. Ja nyt kun taas ainakin yritän juoksennella, niin voisi tuon oman 100 virtuaalilistan haaveen toteuttaa. Toimisi myös 24h rogainingin valmistavana. Toki ymmärrän hyvin, jos hesseleitä ei letkoihin hyväksytä.

pjh kirjoitti...

Ilman muuta mukaan vaan! Speksataan vaikka järvenkierrolla miten ja milloin mennään. Se rogaining taisi olla vasta elokuussa?