maanantai 5. tammikuuta 2015

Ma 5.1.

Tänään 10km, 50min

Ap: crosstrainer 30min + hieronta 45min.

Ip: kevyt 10.0km, 49:20, 4:56/km.

Excelissä oli ohjelmassa 11km ulkona, mutta toteutus oli 10km hallissa. Oli vaan liian kylmä ja matto ei edelleenkään toimi. Juoksin tappavan tasaista hölkkää yrittäen painaa maaliskuun järvisten tulevaa vauhtia lihasmuistiin. Kulki ihan mukavasti pienistä kolotuksista huolimatta. Lite bättre, lite bättre..

Oli muuten hallissa porukkaa todella paljon! Kaikki suorituspaikat olivat käytössä ja varmaan 200 urheilijaa A-hallissa, jos keskusnurmen pallopellet lasketaan mukaan. Onneksi juoksuradalla oli kuitenkin kohtuullisesti tilaa ja vain lopussa sai vähän väistellä yu-junioreita, minkä tekee aina ihan mielellään (kun junnut menivät ohi, eikä päinvastoin).

Nistejä oli jonossa 10 trainerin verran. Pisin nistijono, mitä olen hallissa nähnyt! Kyseessä oli ns. Keihäskankaan lauma ja en tiedä tarkemmin mistä tuo lauma on peräisin. Nistit ovat hyvin territoriaalisia ja asettuvat aina samalle reviirille. Tässä tapauksessa siis kulmaan takasuoran päähän juuri keihäänheittokankaan viereen. Toinen usein hallissa havaittava lauma on ns. Kellolauma, joka oleilee yleensä hallin eteläpäädyssä London-kahvilan vieressä kellotaulun alapuolella. Kaapo on yksi tämän lauman alfauroksia. Kellolauma on melko selvästi Keihäskankaan laumaa agressiivisempi ja urheilullisempi, mutta toisaalta vähälukuisempi. En edes uskalla ajatella mitä tapahtuisi, jos nuo laumat sattuisivat halliin samaan aikaan, koska reviirien rajat ovat aivan vierekkäin. Lisäksi olen huomannut, että välillä nistit hyppäävät pois trainerien selästä ja uskaltautuvat ei-kenenkään maalle kiertämään rataa, jolloin eri laumojen polut voivat ristetä.

Onneksi nistit ovat kuitenkin melko vaarattomia näin hölkkääjän kannalta. Samaa ei kyllä voi sanoa keihäänheittäjistä! On melko käsittämätöntä, että koko Pirkkahallin eri saleista ei ole löytynyt keihäänheittokankaalle parempaa paikkaa kuin tuo A-hallin pääty. Nytkin juoksin siitä ohi siis 33 kertaa ja joka kerta sai pelätä, että joku heittää keihään päähän. Eihän se ollut lähelläkään ja tietenkin heittäjät olivat varovaisia, mutta sen täytyy olla heittäjillekin turhauttavaa, kun pitää koko ajan varoa radalla juoksevia. Näinhän se tietysti on Olympialaisissakin, mutta siellä kyse on sentään vain vauhdinotosta, kun täällä kyse on nimenomaan heitosta.

Huomenna tonneja hallissa alkaen 11.30.

2 kommenttia:

kaapo kirjoitti...

Keihäskankaan laumahan kisaa tyttöjenmatkoilla, joten harmittomia tapauksia. Varmuuden vuoksi kuitenkin vuodatin eilen nelisen tuntia kitkeränhajuista reviirinestettä kellon alle.

Eikös siellä salin puolella ole joku heittomatto myöskin? Ainakin ne moukaria siellä paukuttavat seinään vähän väliä. Muutaman kerran siellä keskinurtsilla on nakellut pari kaveria keihästä siihen malliin, että on saanut ihan väistellä kun on suhahtanut maata pitkin tartanille.

pjh kirjoitti...

B-hallissa on heittomatto kuulaa ja ehkä moukariakin varten. Kai siihen voisi keihästäkin heittää, mutta aina ne heittäjät tuntuvat olevan A-hallissa. Oletan, että B-halli on varattu rautapalloille (pelkkä arvaus).
Puhun siis ihan siitä lyhyestä keihään viskomisesta juoksuradan yli kankaaseen (=keihäs lentää noin 10m matkan) ja osuu varmasti juoksijan päähän, jos kohdalle sattuu;-) Tänään niitä heittäjiä riitti...