perjantai 16. tammikuuta 2015

Pe 16.1. – Mattolenkki

Tänään 15km, 1h 19min

Ap: lepo.

Ylikoski näytti miten asiakaspalvelua tehdään ja tuli aamulla kuudelta kokoamaan maton;-) Valmistuminen meni sen verran lähelle kahdeksaa, että en silti ehtinyt ennen töihin lähtöä tehdä neitsytlenkkiä.

Ip: 15.0km, 1:18:40, 5:15/km.

Tein vielä töiden jälkeen viimeiset siivoukset kuntohuoneessa ja ilokseni huomasin, että crossari mahtui kauniisti juoksumaton viereen. Siinä ne nyt ovat vierekkäin käyttövalmiina! Ja juuri oikeaan aikaan, sillä tuskin voi paskempaa juoksukeliä ulkona olla kuin tällä hetkellä. Joka paikassa liukasta ja vettä tulee ihan kunnolla taivaalta.



Hölköttelin hymy huulilla 15 kilsaa uutta telkkaria katsellen. Olihan se hienoa päästä taas omalle matolle. Pientä henkistä tuskaa aiheutti se, että en olisi halunnut hikoilla uudelle puhtaalle matolle, mutta kunto ei riitä edes tuon vauhdin juoksemiseen hikoilematta. Olinkin ihan unohtanut tämän hikoilemisen määrän mattojuoksussa. Lenkin jälkeen vaaka näyttikin lukemaa, joka on viimeksi alitettu 4 kuukautta sitten yhden Pirkan hölkän reitillä tehdyn pitkän lenkin jälkeen. Tietenkin join tänään lenkin päälle sitten ainakin litran vettä, joten tilanne korjaantui nopeasti. Hyvään suuntaan on kuitenkin paino menossa (vaikkakin hyvin hitaasti). Ja jalatkin ihan kohtuullisessa kunnossa.

Matto on tosi jämäkkä ja hienoa oli juosta. Vielä en kokeillut mitään muuta kuin perusjuoksua ilman nousukulmia. Minä nyt en juuri noista erilaisista ohjelmista ja näytöistä muutenkaan välitä, mutta silti ihmetyttää miten Tunturi jatkuvasti tekee niin kökköjä ohjausyksikköjä tällaisiin huippumattoihinkin. Nopeusnäytöksi ei ole tarjolla min/km-optiota, vaan pitää käyttää km/h, kuten vanhassakin matossani. No, eipä siinä mitään. Huvittavaa oli kuitenkin, kun juoksin 79min (1h 19min), niin lopun yhteenvedossa matto sanoi juoksun kestoksi ”119 minuuttia”. Voi pyhä sylvi! Eihän tuolla minulle mitään väliä ole, mutta kyllä on säälittävä suoritus Tunturilta.

Eiköhän tästä lähde aika hyvä nousu, kun enää ei aamulenkkejä jätetä väliin.

3 kommenttia:

Jaavi kirjoitti...

Onnittelut uuden maton omistajalle. Meidän Tunturi T50:ssä löytyy min/km kun valitsee pace toiminnon valitessaan juoksijalle "säätöjä". Mahtaisko tossa sun matossa olla sellainen?

pjh kirjoitti...

Siinä T50-mallissa on paljon enemmän noita säätöjä. Tässä mallissa ei juuri ole mitään säädettävää ja tuollaista pace-valintaa (tai muutakaan vastaavaa) ei ole lainkaan.

jaha kirjoitti...

En meinannut myöskään uskoa ja piti ihan platinumin manuaalista käydä katsomassa. Ja totta tosiaan vain km/h tai mile/h. Toivottavasti on edes Koikkarin mailit. 😉