torstai 15. tammikuuta 2015

To 15.1. – Matto tuli!

Tänään -

Taas suunnittelematon lepo! Nyt ei oikein nappaa. Tästä tulee todellakin kevyt viikko;-)

Kiireitä töissä ja ilta kului sitten kuntohuoneen järjestelyissä. Tänään se matto nimittäin jo tuli! Eli joku kuljetusfirma toi sen pihaan iltapäivällä. Kysessä oli jättimäinen 180kg painava pakkaus. Kuljettaja oli kuulemma käyttäytynyt todella törkeästi, kun tyttäreni oli ollut ottamassa sitä vastaan ja itkuhan siitä taas tuli.


Ylikosken Jorma Tunturin huollosta tuli illalla sitten pohtimaan miten tässä edetään. Ensin purettiin vanha matto ja se saatiin kohtuullisella vaivalla kannettua Jorman autoon. Kyllä sekin oli ihan riittävän painava;-) Pidin täysin mahdottomana, että me saisimme sitten uuden maton jotenkin kuljetettua pihasta ensin 40 metriä kellarin ovelle ja sitten kellarissa kahden tiukan mutkan ja kapean oven läpi kuntohuoneeseen. Pakkaus oli noin 2,3 metriä pitkä ja kapeimmassa suunnassakin jotain 60cm. Se ei todellakaan ole tehty kahden miehen liikuteltavaksi;-)

Mutta rakennettiin ne pyramiditkin! Eli liinojen ja erilaisten kuljettimien avulla pakettia kääntelemällä ja leikkailemalla se matto parin tunnin hikoilun jälkeen oli kuntohuoneessa, kuten kuva todistaa. Uusi matto on sen verran vanhaa isompi, että järjestelyt kuntohuoneessa menevät kokonaan uusiksi. Heivasin vanhan CRT-telkkarin roskiin, kun ei se enää huoneeseen mahdu. Ostin taulutelkkarin ja sijoitin sen uuteen paikkaan ja samalla pääsin eroon kuntohuoneen lipastosta ja muustakin tilaa vievästä kamasta. Sain mukavasti vielä pari tuntia aikaa kulumaan näissä järjestelyissä.

Jorma tulee huomenna rakentamaan maton, joten eiköhän huomiselle tule merkintä mattolenkistä illalla. Samalla jännitän sitä, että saanko vielä crossarin mahtumaan huoneeseen.

Reeni alkaa huomenna!

1 kommentti:

Marko Forsell kirjoitti...

Voi hitsin pimpula, kun kateus alkoi nostaa sielussani päätään. Hyviä ja terveitä kilometrejä sekä juoksijalle että matolle.