sunnuntai 30. elokuuta 2015

Su 30.8. - Järvenkierto + viikko 35

Tänään 25km, 2h 14min

Ap: jalkateräjumppa 40min + pitkä 25.4km, 2:14:25, 5:18/km.

Aamulla ensin naisten maratonin seuraaminen varpaita kipristellen. Sen jälkeen automatka Puljulle ja järvinen Tapin, Veteranon ja gallardon kanssa. Vimpat olivat siis mukana pitkiksellä vain viikko 24h-kisan jälkeen! Oli kuulemma ollut loppu niin kevyttä, että palautuivat hetkessä. Loppu oli minulle tänään sen sijaan kohtuullisen raskasta hitaasta vauhdista huolimatta, mutta olin kyllä odottanut vielä pahempaa eli totaalitilttiä. Tasapaksu hidas juoksu siis onnistuu jotenkin, mutta enempään kunto ei vielä riitä.

Ip: lepo.

Iltapäivän aluksi kävin seuraamassa koukkupolvien kympin Vuoreksessa. Olisihan se kiva itsekin kyetä viivalle, mutta ei pysty. Melkein kaikki muut siellä olivat ja hyvin juoksivatkin! Mahlamäki pääsi lähelle SE:tä, mutta ei edes reitin uusi mittaus ihan tarpeeksi auttanut. Marko ei olisi päässyt 36.40-tavoitteeseensa, jos kääntöpaikkaa ei olisi tuotu lähemmäs, eli kannatti se uusi mittaus tehdä;-)

Paljon oli erilaista juoksijaa liikkeellä ja kärkihän oli huimassa alle 33min vauhdissa. Siinä kärjen takana maaliintulijoiden pitkää jonoa katsellessani kiinnitin huomiota vähän kumarassa vaivalloisen näköisesti askeltavaan mieheen, jolla oli selässä numero 65 sarjan merkkinä. Pieni vilkaisu kelloon sillä hetkellä kertoi karusti sen, että enpä olisi siinäkään vauhdissa mukana pysynyt. Onneksi minulla kärsivällisyyttä riittää, joten tavoite kannattanee jälleen kerran siirtää hieman kauemmas ja ehkä 70-sarjaan mennessä aktivoidut takareiteni kiidättävät minut SM-kultaan ja kuittaan 100-listani tavoitteen #14.

Viikko 35 (24.-30.8.2015)

Juoksua 104km (5:12/km).
Liikuntaa yhteensä 13h 00min.

Alempi paskaraja ylittyi viimeksi kesäkuussa, joten kai tätä voi pienenä voittona pitää. Ja on tässä muutenkin siis merkkejä paremmasta, mutta kulmakerroin ylöspäin on täysin olematon. Tällä menolla se todellakin on M70-sarjassa, kun jaksaisin esim. puolikkaan juosta hyytymättä.

Joka tapauksessa Laten lihaskuntotreenit menevät nyt melko helposti ja jalat eivät ole ihan poikki seuraavalla lenkillä. Lisäksi muutenkin kevyillä lenkeillä pystyn tuollaisen melkein 15km etenemään ennenkuin takareidet väsyvät. Tämä on selvää edistystä alkukesään verrattuna. Reippailla väsymys tulee heti vitosen jälkeen. Onneksi pian alkavat Teivocupit ja voi oikeasti testata kuntoa matkalla, jonka jotenkin varmaan jaksaa maaliin saakka.

Elokuun kilsat 327, eli vuoden huonoimmat. Hammasta pitää kyllä purra, että kestää katsoa excelin summarivillä näin pieniä lukuja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oli hyvä että mittasit uudelleen. Mun tavoite ajan määritti Kuopion Timon 36:41 aika. Viiden sekunnin heitolla olisi jäänyt alittamatta. Kommentoi Marko