torstai 27. elokuuta 2015

To 27.8.

Tänään 18km, 1h 34min

Ap: lepo.

Ei vieläkään ole lupaa tehdä tuplia, eli juoksua on vain kerran päivässä. Toivottavasti pian kuitenkin saa ottaa pieniä aamulenkkejäkin ohjelmaan. Nythän aamut kuluvat kyllä Pekingin lähetyksiä katsellessa, joten ei oikein jaksaisikaan lenkille lähteä.

Ip: kevyt 18.3km, 1:34:05, 5:08/km.

Iltalenkki Hervantaan. Kuulin pariltakin taholta, että joku vandaali on käynyt hiljan mittaamani SAUL:n SM-kympin reitillä ja siirtänyt kevyen liikenteen väylän uuteen paikkaan. En meinannut uskoa, mutta totta se oli. Ei sitten ollut tietyömiehillä parempaa tekemistä kuin siirtää melkein uusi väylä siinä Ruskonkehän mutkassa jotain 10m ulommas. Siis mikä järki!? Tämän siitä saa, kun reittimestari suunnittelee kisareitin kulkemaan työmaan läpi tai ainakin vierestä;-)

Kisa on jo sunnuntaina, joten nyt on vähän mietittävä mitä kannattaa tehdä. Tuo muutos on siis neljännellä kilsalla ja pidentää reittiä yhteen suuntaan joitakin metrejä (vaikea arvioida, kun ei sitä enää tarkasti muista missä se vanha väylä kulki). Jos muutos olisi vaikka 10m yhteen suuntaan, niin sitten se on 20m yhteensä ja kärjen vauhdissa se tarkoittaa jotain 4-5 sekuntia.
Kysymys siis kuuluu, että viitsiikö tuon takia tehdä uutta mittausta, kun tilaisuuksiakin on kovin vähän. Kääntöpistettähän on sitten helppo siirtää lähemmäs ja sinänsä tuo on helppo homma. Toisaalta ajattelin, että 10020 metriä on ihan OK kympin kisamatka.

Tomi F osasi kuitenkin pointata, että Mahlamäki saattaa olla lähellä SE:tä ja olisi harmi, jos SE jäisi parin sekunnin päähän tuon lisämatkan takia;-) Tuskin hän kuitenkaan ihan SE-vauhdissa voi olla, kun reitillä on sentään pari mäkeäkin...

Ei kommentteja: