tiistai 17. marraskuuta 2015

Ma-ti 16.-17.11. - Lontoota ennen ja nyt

Ma -

Ohjelman mukainen lepopäivä. Päivän aikana siirtymä Lontooseen.

Sain sopivasti myös varhain aamulla katsottua loppuun BBC:n 6-osaisen Susipalatsi-sarjan, joka löytyy vielä Areenasta. En tiedä oikein miksi, mutta olipa se kiinnostava ja en millään malttanut lopettaa katsomista! Sarjahan kuvaa Henrik VIII:n hallintokautta (tai osaa siitä) Thomas Cromwellin näkökulmasta. Henkilöhahmojen todenmukaisuudesta ei kukaan tiedä, mutta tapahtumat sinänsä olivat todellisia.
Osittain kiinnostustani lisäsi se, että olin juuri aiemmin crosstraineria polkiessani katsellut 2-osaisen dokumentin osittain samoista tapahtumista, mutta se oli Anne Boleyn näkökulmasta. Vaikka tapahtumien faktat olivat samat sekä dokumentissa että sarjassa, niin kylläpä oli pahikset ja hyvikset valittu ihan eri tavalla. Oli oikein hyvä opetus propagandan voimasta…
Täällä pelipaikalla voi nyt vain todeta, että onneksi en elänyt 1500-luvulla. Hitto mitä pösilöitä! Nyt sen sijaan ihmiset ovat niin järkeviä, että taikauskoille ja suvaitsemattomuudelle ei enää ole sijaa;-)

Ti 16km, 1h 20min

Ap: vr4 + rento 8km + vr1 + kova 1km + vr2, 1:19:40, 4:53/km.

Aikainen herätys keskustahotellissa ja toivoton hölkkäharhailu katutöiden keskellä Hyde Parkiin. Tein melko pitkän alkuverkan ja totesin takareidet yhä väsyneiksi. Ohjelmassa oli rento 8km, joka ei tänään ollut kovin rento jäykillä jaloilla. Hyde Parkissa on kuitenkin aina yhtä juhlaa juosta, kun lenkkeilijöitä on niin paljon ja tunnelmassa on jotain todella hienoa. Reippaammalla pätkällä vauhti oli 4:30-4:00/km ja sillä pysyi mukavasti massan mukana, mutta ohi ei päässyt. Loppuun piti vielä tehdä kova tonni, joka tänään oli 3:40. Siinä taisin ohittaa kaksi juoksijaa, mikä olikin eka kerta kun Hyde Parkissa ohitin ketään!

Ip: lihaskunto 60min.

Illalla vielä ähkimistä hotellihuoneessa.

Ei kommentteja: