sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Su 8.11. - Järvenkierto + viikko 45

Tänään 26km, 2h 18min

Ap: pitkä 26.0km, 2:18:30, 5:20/km.

Rauhallinen järvenkierto lämpimässä säässä. Mukana gallardo, Pasi ja newbie Janne. Ei ollut mikään paras vire tänään, mutta onneksi juostiin hiljaa. Jutut olivat hyvää tasoa, kun pirkkalalaisia oli vaan 25%. Suunnittelimme mm. varsin kimuranttia haulitornihaastetta, mutta eiköhän se jää toteuttamatta sponsorien puutteessa;-)

Ip: jalkateräjumppa 40min.

Huomenna ihan oikea lepopäivä. Luulisin.

Viikko 45 (2.-8.11.2015)

Juoksua 91km (5:11/km).
Liikuntaa yhteensä 13h 05min.

Tällä viikolla pääsin vähän taas juoksun makuun vaikka satanen jäikin rikkomatta. Ensi viikolla on työhaasteita, mutta treeniäkin olisi pakko saada tehtyä. Tehotreeni Laten kanssa tiistaina ja *ehkä* sitten Teivoon lauantaina. Taitaa 20min olla tiukassa, mutta luottamus haamurajan alitukseen on kova hidastetusta työmaareitistä huolimatta.

Nyt alkaa vähän tämä juoksuhomma kärsiä, kun mitään hyvää tavoitetta tai ideaa ei ole. Joku himmeli pitäisi keksiä. Otan tavoitteeksi keksiä ensi vuoden päätavoitteet vuoden loppuun mennessä. Ongelmanahan on ollut se, että en edelleenkään tiedä onko se loppuelämän taso nyt tässä, vai onko paremmasta kunnosta vielä joskus toivoa.

Kyllähän se omaakin motivaatiota lisää, että maan johto on työskennellyt yötä päivää, jotta kaikkien kansalaisten perustuslaillinen oikeus omaan himmeliin voidaan taata. Kun nyt himmeleitä kerran tulee, niin kyllä minäkin vielä oman juoksuhimmelini keksin.

5 kommenttia:

jaha kirjoitti...

Teivo vasta 21.11.
No, paremmassa kunnossa päästään sinne, kun keretään yksi treeniviikko enemmän.

pjh kirjoitti...

Perhana! Niinpä onkin Teivo vasta seuraavalla viikolla. Meni sitten koko lenkkiporukalta suunnitelmat uusiksi...

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli tänään töissä puhumassa Katja Mjösund. Pääosa tarinaa oli liikunnan positiivisista vaikutuksista, mutta sitten tuli se varoitusosa, joka koski noin 40-miehiä joilla on vaativa työ, usein perhe ja runsaasti urheilua yleensä kestävyysurheilun muodossa. Nykyisin on kuulemma paljon sellaisia, joilla systeemikuormitus nousee liian suureksi, palautumista ei enää tapahdu ja negatiivinen kierre jää päälle. Ehkäpä sinunkin tasokuoppasi johtuu enemmän työn kuormituksesta kuin varsinaisista ongelmista harjoittelussa.

pjh kirjoitti...

^Ei tuota liiallista kokonaisrasitusta voi pois sulkea ja olen sitä itsekin miettinyt. Mahdoton varmaan sanoa. Työrasitus ei kuitenkaan ole mitenkään noussut viime vuosina vaan se on ollut melko tasaista. Lapset ovat kasvaneet ja kotona hommat sitä kautta vain helpottuneet. Vuosia on tietysti tullut mittariin lisää, joten sitä kautta samakin rasitus voi aiheuttaa eri tuloksia. Hankalin juttu on se, että en koe itseäni mitenkään ylirasittuneeksi ja treenifiiliksetkin ovat hyvät.

Anonyymi kirjoitti...

Voihan se työpaikan yleistilanne kuormittaa vähän huomaamatta. Vaikea sanoa.
Mjösund kehotti ongelmatilanteessa käyttämään mittareita kuormituksen seurantaan.
Yritän tässä nyt sitten arvailla mitähän analyysia hän tarkoitti.