sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Su 29.11. - 200! + viikko 48

Tänään 26km, 2h 21min

Ap: pitkä 26.4km, 2:20:46, 5:20/km.

Juhlajärvenkierto! Mukana gallardo, Marko ja vielä Juha ensikertalaisena. Pasi ja Valtteri lähtivät muutaman minuutin meitä myöhemmin ja juoksivat meidät puolimatkassa kiinni (ja on tunnustettava, että me vähän varastimme lähdössä, kun emme osanneet muita odottaa).
Puljun tienoilla pari polkujuoksijaa kävi moikkaamassa, mutta huomasivat heti vauhdin liian rapeaksi ja kääntyivät toiseen suuntaan;-)

Takana on siis nyt pyöreät 200 järvenkiertoa! Ensimmäisen järvenkiertoni tein syyskuussa 2002, kun etsin Koikkari tukikohtana uusia sopivia pitkisreittejä. Lenkkeily ei tuolloin vielä ollut ollenkaan säännöllistä ja seuraavina vuosina juoksin yksin tai satunnaisten lenkkikaverien kanssa järvisiä silloin tällöin (aina vastapäivään). Vuodet vierivät ja ensimmäisen alatyylin lenkkini tein marraskuussa 2008, kun jostain sain tietoa Tebskalta starttaavasta lenkkiporukasta (kierros myötäpäivään). Monien vaiheiden jälkeen tuosta porukasta on muotoutunut nykyinen Vintsaajien lenkkiporukka ja viimeiset 7 vuotta olemme sitten säännöllisen epäsäännöllisesti juosseet porukkalenkkejä, mutta mahtuu noihin omiin kierroksiini edelleen paljon soolojakin.

Oheisessa excel-taulussa on esitetty kaikki juoksemani järviset "aikajanalle" sijoitettuna. Sata kierrosta tuli täyteen 19.4.2012 ja 200 siis tänään. Muistoissanihan kaikki järviset ennen kulkivat alle 5min/km-vauhtia, mutta päiväkirjani kertoo muuta. Keltaisella pohjalla ovat kaikki alle vintsaa kulkeneet lenkit, eli niitä on vain noin 20%.


En ole mitenkään kerännyt näitä järvenkiertoja vaan ne ovat tulleet luonnollisina pitkisvalintoina ja 200-tavoitekin minulla on ollut vain mittarina säännöllisen harrastuksen jatkumiseen. Arvioisin, että 500 järvisen rajapyykki on vielä mahdollista saavuttaa, jos pystyn normaalisti harrastustani jatkamaan ja en muuta Tampereelta pois enkä keksi jotain parempaa pitkisreittiä. Siihen voisi mennä noin 15 vuotta, kunhan pystyn vielä M65-sarjassakin pitämään pitkikset yli 25km-mittaisina.

Juhlalenkki kulki minulla erinomaisella vireellä ja eilinen porrastreeni ei vaivannut yhtään. Sää oli täydellinen ja lenkistä tuli kaikin puolin viikon paras. Vauhti toki oli varsin rauhallista ja Juha, Pasi sekä Valtteri olivat ajoittain vaikeuksissa paketin pitämisessä kasassa kävelyvauhdissa…

Porschella lenkin jälkeen vietimme juhlavan seremonian, jossa tarjosin (sähkö)peräluukusta parasta saksalaista shampanjaa mitä rahalla saa (varokaa halpoja jäljitelmiä Etelä-Ranskasta). Kuvassa vasemmalta minä, Pasi, gallardo ja Valtteri (kuvaajana Marko). Juha liittyi joukkoon muualta ja missasi seremonian.


Nyt vaan kohti seuraavaa satasta!

Ip: jalkateräjumppa 40min.


Viikko 48 (23.-29.11.2015)

Juoksua 101km (5:25/km).
Liikuntaa yhteensä 15h 25min.

Määrää hyvin, vauhtia ei. Ainoa tehotreeni oli lauantain porrastreeni. Viikosta jäi hyvä fiilis onnistuneen sunnuntaipitkiksen takia.

Laten ohjelma ensi viikolle näyttää aika helpolta, joten voi joutua vähän tuunaamaan.

3 kommenttia:

Veterano kirjoitti...

Nälkiksen Nylkky onnittelee!

Unknown kirjoitti...

Haikan Hylje yhtyy onnitteluihin! Montako kertaa talvireitillä? Ihan vaan kysyn selvittääkseni, onko tilastoissa kuinka tarkkaa dataa.

pjh kirjoitti...

Kiitoksia vaan molemmille!
Talvireittien määrää ei luotettavasti historiakirjoista selviä. Syitä on kaksi: 1) Reittejä on varioitu sen verran, että talvireitin määritelmä on hieman epämääräinen, kun olen juossut myös hybridejä. 2) Uutena Teboil-porukan jäsenenä en ihan alussa tuntenut termiä "talvireitti" ja en osannut sitä siksi kirjata muistiin. Olen käyttänyt reitistä vuosien varrella erilaisia nimityksiä ja kaikista en enää muista mitä ne tarkoittivat;-)
Jos kuitenkin kaikki haulitornin vierestä kulkeneet reitit lasketaan talvireiteiksi, niin eiköhän sellainen tilasto ole olemassa...