perjantai 6. marraskuuta 2015

Pe 6.11. - Riskirajoilla

Tänään 17km, 1h 25min

Tuunasin Laten lepopäivää vähän urheilullisemmaksi.

Ap: crosstrainer 30min.

Kävin taas aamupolkemassa kuntohuoneessa samalla hallituskriisiä naureskellen. Syke pysyi mukavan alhaalla ja fiilis oli hyvä. Edessähän on yksi vuoden pahimmista päivistä ja täytyi kerätä positiivista energiaa kestääkseen päivän ja erityisesti illan. Saa silti nähdä kestääkö jo pitkään jatkunut tipattomuus tämän koettelemuksen ja varmaan ainakin ajan töistä Alkon kautta kotiin, että on viinitonkka valmiina, jos kuulen sanankin tai näen vilauksenkin jostain nenästä.

Ip: kevyt 16.7km (sis. 10 x rento 80-100m), 1:24:30, 5:04/km.

Niinhän siinä kävi, että punanenäiset terroristit kävivät kimppuun jo Koikkarin Prismassa. Kyllä pitää ensi vuonna muistaa lähteä matkoille tänä päivänä. Kauppareissun jälkeen lähdin kuitenkin heti lenkille ja Vuores-lenkki kulki kevyesti. Tein sekaan tasakilsoin rentoja vetoja ja mitään rasitusta ei tuntunut. Todella hyvä fiilis ja hieman raskaista jaloista huolimatta tämä oli ihan huippulenkki!

Oli tänään hyviäkin uutisia TV:ssä punaiseen nenään liittyen. Joku valtion viinavirasto on laskenut rajoja, joilla pääsee riskien miesten kategoriaan. En tutustunut asiaan tarkasti, mutta luin lööpit. Aiemmin riskin miehen rajaan vaadittiin muistaakseni 24 viina-annosta viikossa. Tämä tavoite on hyvin vastaava kuin juoksussa vaikka 100km viikossa. Se on ihan helppo juttu, jos pystyy tasaisesti treenaamaan. Mutta jos tulee pitkiä vammajaksoja, niin aika vaikea on saada 100km viikkokeskari. Minullahan oli keväällä 100 päivän tipaton jakso ja kesän palauttelun jälkeen olen taas syksyllä pitänyt jo melkein toisen 100 päivän kuivan jakson. Tästä on ihan mahdoton enää saavuttaa tuota perinteistä riskin miehen rajaa vuoden keskarina ja olen jo sen tavoitteen luovuttanut.

Mutta nyt viranomaiset ovat helpottaneet rajoja! Ihan kuin Cooper-testinkin rajat laskevat ihan naurettavasti ja erinomaiseen pääsee M50-sarjassa varmaan pian 2400m-tuloksella, niin samalla tavalla riskien miesten raja laskee rajusti ja tissiposket lasketaan pian riskeiksi. En nyt muista mikä tuo uusi tavoiteraja oli, mutta se oli ihan naurettavan helppo. Uskoisin pienellä marras-joulukuun kirillä saavani vuoden keskarin uuteen miesten tavoitteeseen. Eletään nyt sitten ajassa ja iloitaan riskin miehen diplomista!

Tänään vain vältetään kakkoskanavaa telkkarista ja huomenna taas juostaan.

Ei kommentteja: