maanantai 23. marraskuuta 2015

Su 22.11. - Järvenkierto + viikko 47

Tänään 27km, 2h 29min

Ap: pitkä 26.6km, 2:28:53, 5:36/km.

Järvenkierto Markon ja gallardon kanssa. Tappikin kävi osan matkaa mukana tekemässä vk-treenin (ainakin noin sykkeistä päätellen). Talvireittiä juostiin ja luminen oli alustakin vaikka ihan kohtalaisesti oli teitä aurattu. Minulla takareidet olivat väsyneet, mutta vauhti oli sen verran kevyttä, että kivasti koko lenkki kulki jutustellen. Itse asiassa tällainen päälle 5:30-vauhti on juuri sopivaa meikäläisen talvisille järvenkierroille. Hyvin jaksoi tehdä lumityötkin heti lenkin päälle. Kun vaan malttaisi jatkossakin pitää vauhdin tällaisena!

Ip: lepo.

Unohtui tehdä jalkateräjumppa, joten se siirtyi huomiselle lepopäivälle.

Viikko 47 (16.-22.11.2015)

Juoksua 85km (5:11/km).
Liikuntaa yhteensä 9h 35min.

Olipa onneton viikko taas näin määrien kannalta. Torstaina kulki kevyt lenkki hyvin, mutta muuten oli aika kankeaa. Viikkoon mahtui kaksi tehotreeniä (ke, la), mutta ei kyllä mitään progressiota. Fiilikset ihan hyvät ja Pirkkahalliin pääseminen tuo taas uutta piristystä treeniin.


Offtopic: Taas sain tässä hiljan konkreettisen osoituksen maailman muuttumisesta, tai sitten vain oman kasvatustehtäväni epäonnistumisesta. Sehän on tunnettu tosiasia, että järvenkiertäjien joukossa vallitsee näkemys, jonka mukaan Kekkosen jälkeen on maailma mennyt vain huonompaan suuntaan. Silloin kun kaikki oli vielä hyvin, niin PC:t olivat isoja boxeja pöydillä ja dokumentit kirjoitettiin Word Perfectillä. Minä olin joskus ihan eturintamassa, kun minulla oli opiskeluaikana oma oikea PC ja muistaakseni sitä kävivät jotkut opiskelijatytöt ihan lainaamassa "opintotöihinsä", kun se oli melkoinen harvinaisuus.
Meillä on sittemmin kotona ollut aina PC:itä ja kaikki tytöt ovat niitä käyttäneet ihan 2-vuotiaasta saakka ensin peleihin ja sitten muuhunkin. Aluksi käytettiin kodin yhteistä PC:tä ja hiljalleen kaikki ovat saaneet omia läppäreitään ja tablettejaan, kun opiskelutarpeet ovat lisääntyneet.
Tässä sitten tein juuri jotain uusia asennuksia Iinan (16v) koululäppäriin, kun Office 365:n kanssa oli "pieniä haasteita". Homma tuli kuntoon, mutta juuri kun Iina ehti koneen kanssa lähteä, niin muistin vielä yhden asian ja käytiin seuraava keskustelu:
- Minä: "Tuotko Iina sen PC:n vielä takaisin tänne, niin teen siihen vielä yhden jutun?"
- Iina: "Mikä on PC?"
Siis nykynuoriso ei tiedä mikä on PC??? Tai ainakaan Iina ei tiedä. Mietin asiaa vielä lisää ja kyllähän me kotona aina puhumme tietsikasta tai läppäristä tai tabletista. Minä kyllä puhun myös PC:stä, mutta kukaan ei kuuntele minua tai välitä siitä mitä sanon. PC on siis katoavaa kansanperinnettä Kekkosen tavoin.

Ei kommentteja: