lauantai 31. elokuuta 2013

La 31.8. - Petääjärvijuoksu

Tänään 20km, 1h 33min

Ap: lepo.

Ip: vr4 + Petääjärvijuoksu 12.8km (54:36) + vr3, 1:33:04, 4:42/km.

Lähdettiin harpatin kanssa Juupajoelle legendaariseen Petääjärvijuoksuun. Olipahan hieno tapahtuma ja en turhaan ollut sitä kirjoittanut tavoitelistaani.
Verkkailtiin harpatin kanssa alku- ja loppuverkat, mutta kisassa minä tai kukaan muukaan ei harpattia sitten nähnytkään ensimmäisen mutkan jälkeen. On kaveri vaan kovassa kunnossa!

Oma kisani oli odotuksiin verrattuna hyvä vaikka loppuajasta sitä ei voikaan päätellä. Edellisten päivien perusteella olin todella huolissani pystynkö juoksemaan vk-alueella lainkaan, mutta sain tehtyä päivän kunnon mukaisen suorituksen. Juoksin alkumatkan ”kolmosporukassa” ja pääsin siitä irti kolmen kilsan kohdalla. Saavutin kakkosena juoksevan ennen 5km tolppaa ja loppumatkan juoksin ohituksen jälkeen itsekseni. Reittihän on kovin mäkinen, joten kilsa-aikoja ei pystynyt järkevästi seuraamaan, mutta juoksuni oli mielestäni kohtalaisen tasainen, eli en hyytynyt pahasti. Jaloista ei tuon enempää nyt irtoa, mutta muuten juoksun fiilis oli hyvä ja aika oli kovempi kuin mitä uskalsin toivoa (vaikka harpatti meni yli 5min kovempaa). Keskivauhti oli 4:16/km, mikä kelpasi tänään.

Kisassa tuli siis rastitettua ensimmäinen tavoite things-to-run-before-i-die-listaltani (numero 52), eli osallistuminen Petääjärvijuoksuun. Tämän hetken kuntooni ja varsin huonoon olotilaani suhteutettuna tuo oli vaatimattomasta vauhdista huolimatta ihan kova juoksu. Eli osallistuminen tapahtui vieläpä riittävällä vakavuudella. Ja kun vielä tapahtumasta tuli nautittua täysin rinnoin, niin ilman muuta tavoite on toteutunut! Check!

Ideanahan tuossa Petääjärvi-tavoitteessa oli se, että haluan kaikki Tampereen ja lähialueen perinteisemmät juoksut käydä kiertämässä, ja eipä niitä juuri muita olekaan puuttunut. Hattua pitää järjestäjä-Samille nostaa, että hän on nyt järjestänyt tämän juoksun kesämökillänsä jo 20 kertaa! Tapahtuman järjestelyissä on ihan oma tunnelmansa ja onhan tuo varsin hohdokas perinteinen ”järven ympäri” tapahtuma ja vielä *tosi* mäkisellä reitillä. Kun lisäksi itse kävin reittiä kesällä mittailemassa, niin pitihän se käydä juoksemassa.
Ja onhan se vielä tunnustettava, että tavoitelistaa tehdessäni tämä oli se tavoite, jonka uskoin toteutuvan tänä vuonna;-) Liian noloa olisi ollut, jos en olisi saanut ainuttakaan tavoitetta toteutumaan...

Bruttoaikani oli siis 54.36. Unohdin kertoa järjestäjälle, että juoksin Injinjin varvassukilla, joten sitä 5% vähennystä ajasta ei ole vielä tehty. Ilmoittelen sen sitten erikseen Tilastopajaan. En silti pääse harpatin ohi voittajaksi ajan korjauksen jälkeenkään, joten sijoitus ei muutu.

Ohessa vielä pari kuvaa tästä hienosta tapahtumasta.

Kilpailukeskuksessa kaikki oli viimeisen päälle hoidettu. Oli "chipit" ja ilmoitustaulut ja retro-tyylin kilpailunumerot.

Sukulaku-palkintoja jaettiin niin lasten kuin aikuistenkin sarjassa. Sami hoiti palkintojenjaon.

Lasten 535m Riihimutkajuoksussa tehtiin 1v-sarjassa uusi ME. Muistaakseni noin 19min [edit: olikin 14:43]. Tyttö eteni koko matkan itse. Äiti piti kädestä kiinni, mutta ei auttanut raahaamalla.

Harpatti palkittiin uudesta M40-reittiennätyksestä ja koko kisan voitosta.

1 kommentti:

truongmuunghenhan kirjoitti...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ trang ebay vn cùng với dịch vụ mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.