tiistai 6. elokuuta 2013

Ti 6.8. – Ennakko Pirkkalan hölkkään

Tänään 3km, 17min

Ap: vr 3.3km, 17:29, 5:18/km + hieronta.

Kävin aamulla tekemässä kankeilla jaloilla pienen verryttelylenkin ennen hierontaa. Olen ottanut tämän tavaksi jo jonkin aikaa sitten, ettei hieronnassa kulu turhaan aikaa jalkojen lämmittelyyn. Työmatkalla pääsin puhaltamaan poliisin pilliin ekaa kertaa moneen, moneen vuoteen. Pääsin läpi.
Hieronta teki kyllä terää kuukauden tauon jälkeen. Polvikipukin diagnosoitiin ”hyppääjän polveksi”. Pitänee vähän hillitä korkeaa ja lennokasta juoksuaskeltani...

Ip: lepo.

Huomenna on illalla ohjelmassa Pirkkalan hölkkä, eli hieno ja raskas 10.6km hölkkäkisa tuossa naapuripitäjässä. Kisa saa toimia jonkinlaisena kuntotestinä ja palauttaa minut varmasti taas todellisuuteen Oxroad-odotusten suhteen.

Olen aiemmin ollut Pirkkalan kisassa mukana kolmesti. Vuonna 2008 juoksin 41:00, sitten vuonna 2010 40:28 ja vuonna 2012 aika oli 41:03. Reittihän on erittäin mäkinen ja siksi minulle mahdollisimman huono. Oxroad-itseluottamuksen kannalta olisi silti aika tylyä, jos aika menee paljon päälle 41min ja olisin siis huonoimmassa kunnossani ikinä. En silti mitenkään jaksa uskoa, että pääsisin alle 41min, kun vk-harjoitukset ovat olleet huonompia kuin aikaisempina kisavuosina.

Reitti juostaan kahtena kierroksena ja kyllä hymyilytti, kun luin omia vanhoja kisaraporttejani. Vuonna 2010 juoksin ekan kiekan harpatin kanssa ja tuntuma oli tosi hyvä. Ajattelin ekan kiekan lopussa, että pian kiristän vauhtia ja teen negatiivisen splitin. Vain pari minuuttia sen jälkeen toisen kiekan ekassa olemattomassa nousussa kuitenkin hyydyin ja harpatti pääsi karkuun vaikkei hänkään lentoon lähtenyt. Sitten viime vuonna juoksin ekan kiekan jahan kanssa ja fiilis oli ihan sama: kohta pistetään hanaa ja tästähän tulee loistava juoksu! Ja taas kului pari minuuttia ja katkesin samassa kohdassa ja jaha meni menojaan (ja teki jopa minuutin kaulan toisella kiekalla).
Samalla tavalla käy varmaan nytkin, koska pakkohan se on yrittää parasta mahdollista aikaa. Lähden siis taas vähän riskillä matkaan ja eka kiekka pitäisi mennä alle 20min.

Ei kommentteja: