keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Ke 25.9. - Manse Booster

Tänään 13km, 59min

Ap: kiihtyvä 8.0km, 36:31, 4:34/km.

Iidesjärven kierto lennokkaattomilla jaloilla. Lopussa taas yksi kilsa ”täysillä” ja oli kyllä vaikeaa.

Ip: Manse Booster 5.1km, 22:42, 4:25/km + kuntosali.

Työnantaja oli tänään huolissaan siitä liikummeko tarpeeksi. Iltapäivällä oli ihan luvan kanssa tilaisuus juosta/kävellä 5k-lenkki Hervannassa. Muutakin virkistystoimintaa oli tarjolla, mutta silti olisin odottanut vähän enemmän 5k-osallistujiakin. Olisikohan meitä ollut enintään 50. Oma ajatukseni oli hölkkäillä kaverien mukana hyvä verkka ja mennä sitten hetkeksi huhkimaan kuntosalille.

Lähdin startista Veikon kanssa joukon vetäjäksi. Nopeasti kuitenkin yksi hurja lähti juoksemaan kuin olympialaisissa ja kiersi lenkin varmaan alle 4min/km-vauhtia. Veikko taisi siitä mennä sen verran sekaisin, että hänkin juoksi ihan turhan kovaa koko matkan ja pakkohan siinä oli mukana peesailla. Ei tullut sitten mukavaa verkkaa vaan nykykunnolle ihan vk-treeni. Tomikin hölkkäili reilun puoli lenkkiä meidän kanssamme, mutta koska hän on oikea juoksija, niin hän lähti sitten tekemään vähän ylimääräistä kierrosta saadakseen säädyllisemmän määrän kilsoja päiväkirjaan.

Vaikka tuli juostua turhan kovaa, niin tein silti päälle ihan reippaan kuntosalikierroksen. Nyt kesto oli jo 30min ja melko täyttä touhua koko ajan! Mitään systemaattista treeniä en osaa salilla tehdä, vaan kuljen vain laitteelta toiselle. Pääosin pyrin tekemään sellaisia noin 3x10 sarjoja vähän laitteesta riippuen. Tärkeimpänä vatsa ja selkä, mutta nyt tein jo aika paljon jalkojakin ja ihan vähän käsiä/olkia. Jalkojen tilanne on todella säälittävä, mutta vatsa/selkä-osastolla on jo jonkin verran kehitystä tapahtunut.

Tähän lihaskuntohommaan pitäisi kyllä olla ihan oikea valmentaja tai personal trainer, kun en jaksa uskoa tästä random-sekoilusta olevan paljon hyötyä. Onneksi tässäkin varmaan pätee se, että nollilta lähtiessä mikä tahansa treeni auttaa.

Yritin vähän googlata personal trainer -mahdollisuuksia ja meille informaatiotekniikan ammattilaisille oli tarjolla esim. oheinen "mainos". Taidan kuitenkin jatkaa omalla ohjelmalla, niin fokus pysyy paremmin itse treenissä.

Ei kommentteja: